Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INTEGRA Arad la Maratonul Bucuresti 2020

INTEGRA Arad la Maratonul Bucuresti 2020
Comentează 0

Sub sloganul #AlergamPentruIncluziune și la propunerea #SpecialOlympicsRomania, tinerii Ovidiu Botas, Mara Oprea și Emanuel Barzescu de la #AsociatiaIntegraArad au alergat proba de 5 km a Maratonului București 2020, vineri, 16 octombrie pe Stadionul Gloria din Arad. Datorită pandemiei, anul acesta am avut șansa de a alerga în Arad pentru un maraton internațional care în mod normal se desfășura la București, și nu am ratat-o. Pe parcursul antrenamentelor sportivii au fost motivați, sprijiniți, încurajați, apreciați și lăudați de partenerii lor, Oamenii cu care au făcut echipă. Le mulțumim pentru efortul, priceperea, timpul și consecvența dedicate tinerilor noștri! Vi-i prezentăm cu mare drag.

Doamna Iercosan Silvia este profesor psihopedagog la CSEI Arad, are o vastă experiență în învățământul special incluziv și își dedică pricepea și sufletul copiilor și tinerilor speciali. De 7 ani Silvia este, neobosit și necondiționat, parte a echipei INTEGRA, fiind implicată ca terapeut, manager de proiect, dar și în echipa de conducere. De data aceasta Silvia a fost partenerul unificat al lui Ovidiu.Doamna Oltea Blaga este actriță la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad și profesor de actorie la Școala Populară de Artă Arad, are la bază munți de talent și de iubire , pe care a reușit să clădească multe roluri ale ei și ale elevilor ei, dar și să vadă în fiecare om potențialul și să îl ajute să își găsească harul. De 5 ani Oltea este, neobosit și necondiționat, parte a echipei INTEGRA, fiind implicată în proiecte de terapie prin artă și acțiuni de incluziune. De data aceasta Oltea a fost partenerul unificat al Marei.

Domnul Dorin Constantin este profesor itinerant și de sprijin la CSEI Arad, are o mare experiență în munca de recuperare a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, îmbinând diverse tehnici de terapie. De 6 ani Dorin este, neobosit și necondiționat parte a echipei INTEGRA, fiind implicat ca antrenor sportiv în toate abordările adaptate nevoilor sportivilor noștri. De data aceasta Dorin a fost partenerul unificat al lui Emi și antrenorul întregii echipe de alergători .

Am avut două săptămâni de antrenament, de descoperiri și confirmări, de bucurie și dragoste. Pentru toate acestea le mulțumim tuturor partenerilor. Suntem siguri că bucuria și dăruirea oferite tinerilor noștri se vor întoarce multiplicat la ei.

Cursa a fost extraordinară. Ca de obicei am început cu o încălzire, pe parcursul căreia simțeam deja cum cresc emoțiile participanților. Efectiv cu toții se simțeau ca la un concurs important, care, de altfel, așa a fost. Apoi, la start s-au adunat și susținătorii, cei care , pe tot parcursul alergării i-au încurajat pe sportivi și pe parteneri. Sportivii Special Olympics ne-au mai oferit o lecție de viață. Cei 5 km (nu e o distață mică, să fim serioși) au fost parcurși fără oprire, în ritm diferit (în sens bun) față de oricare dintre antrenamente. Au depășit recorduri personale și au dovedit că determinarea este punctul lor forte. Câte ne învață acești minunați tineri!

Finalul a fost răsplătit cu medalii și cadouri. Ne-am bucurat să avem alături reprezentantele Asociației Clubul Sportiv Experiența Multisport care au premiat participanții.

Cuvintele sunt prea mici pentru a le mulțumi sportivilor, partenerilor, părinților, fraților, susținătorilor, dar și reprezentanților Special Olympics România, cei care au făcut ca toate acestea să fie posibile.

Camelia Oprea,

mama Marei și președinte al Asociației INTEGRA Arad

 

Galerie foto (51)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite