Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Întâlniri de lucru privind refugiații ucraineni stabiliți în județul nostru. Vezi ce măsuri s-au luat

În ultima perioadă, au avut loc mai multe întâlniri de lucru privind problemele cu care se confruntă refugiații ucraineni care au rămas în județul nostru. Discuțiile au vizat sfera educațională care cuprinde atât cursuri în limba română cât și diverse aspecte vizavi de acomodarea lor în România. 

Întâlniri de lucru privind refugiații ucraineni stabiliți în județul nostru. Vezi ce măsuri s-au luat
Comentează 1

La nivelul Primăriei Arad, Inspectoratului Școlar General Județean, cu sprijinul asociației Alianța Civică, s-a constituit un grup de lucru care se ocupă de situația refugiaților ucraineni, scopul principal fiind accesul la cursuri de limba română astfel încât să se poată acomoda și integra în societatea arădeană. 

Dealtfel, mai multe tablete au fost împărțite elevilor ucraineni pentru a putea urma cursuri online transmise din Ucraina, iar după-masa deja majoritatea dintre ei urmează cursuri de limba română. 

Refugiații ucraineni de toate vârstele sunt beneficiarii cursurilor de limba română, fiind constituite nouă grupe, în patru unități de învățământ din municipiu. 

Copiii și părinții lor vor fi în aceeași instituție, în săli de clasă diferite, în același interval de timp. Orarul a fost determinat ținând cont de programul profesorilor, de disponibilitatea sălilor de clasa, dar și de dorința majorității cursanților. Cursurile vor fi predate în zilele de luni și joi de la orele 14.00 și luni și miercuri de la orele 17.00. 

Aproximativ 1000 de refugiați ucraineni s-au stabilit în județul Arad, de la începutul războiului până în prezent. 

 


Scrie un comentariu

trimite