Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendii DEVASTATOARE în Grecia și în Turcia, România trimite ajutoare - Imagini apocaliptice, oameni salvați în ultima clipă

Incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii în Grecia şi în Turcia. În sprijinul autorităţilor elene, România va trimite peste 100 de pompieri, împreună cu zeci de autospeciale. În Turcia, sute de oameni au fost evacuați, după ce flăcări uriașe s-au apropiat de o centrală termică în care se aflau mii de tone de cărbune. Un nor de fum uriaș a ajuns până în nordul Africii. 

Incendii DEVASTATOARE în Grecia și în Turcia, România trimite ajutoare - Imagini apocaliptice, oameni salvați în ultima clipă
Comentează 0

Grecia arde de zile bune, iar autoritățile elene nu reușesc să stingă focul din cauza vântului puternic și a temperaturilor extrem de ridicate. Peste o sută de case s-au făcut scrum, iar localnicii din sate întregi au rămas fără adăpost.

România va trimite pompieri în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Inclusiv un centru mobil de comandă va ajunge în Grecia, a anunțat premierul.

„România este alături de Grecia în aceste momente dificile.

Am aprobat, din partea României, asistență internațională cu titlu gratuit pentru Republica Elenă, care este grav afectată de incendiile de pădure!

Echipa de pompieri din partea României va acționa în zonele indicate de autoritățile elene pe o perioadă de 10 -14 zile!”, a transmis Florin Cîțu, vineri.

Incendiile de vegetație din Grecia şi Turcia au poluat puternic aerul din estul Mediteranei. Fumul dens a ajuns până în nordul Africii.

Un oraș cu 800 de locuitori din California, Statele Unite, a fost mistuit de un incendiu puternic. Flăcările uriașe s-au extins cu repeziciune din cauza rafalelor puternice de vânt.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite