Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Găsiți în portbagajul unui autoturism, la graniță

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II au descoperit șapte migranți din Sri Lanka, Pakistan și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în portbagajul unui autoturism, respectiv în compartimentul pentru marfă al unui automarfar.

Găsiți în portbagajul unui autoturism, la graniță
Comentează 0

Ieri, 03.05.2022, în jurul orei 12.30, la PTF Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un ansamblu rutier,  format din cap tractor și semiremorcă. Acesta transporta, conform documentelor prezentate, componente auto pentru diferite societăți din Franța.

Cu ocazia controlului fizic al autovehiculului, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, trei cetățeni străini.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că doi sunt din Afganistan iar cel de-al treilea este din Pakistan. Aceştia intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în cursul acestei dimineți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în România.

În urma controlului fizic efectuat asupra maşinii, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși în portbagaj, patru cetățeni străini.

Aceştia au fost preluaţi și transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani. Persoanele în cauză au intrat legal în ţară, în baza documentelor personale valabile şi intenționau să ajungă în mod ilegal într-un stat din Spațiul Schengen.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini și trafic de migranți pentru șoferul român.


Scrie un comentariu

trimite