Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Florin Cîțu a fost desemnat să formeze noul Guvern

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii PNL, USR PLUS și UDMR pentru constituirea coaliției, la consultările de marți, de la Palatul Cotroceni. La finalul discuțiilor, Klaus Iohannis a anunțat că Florin Cîțu a fost desemnat premier, scrie digi24.ro

Florin Cîțu a fost desemnat să formeze noul Guvern
Comentează 0

„Am avut astăzi o nouă rundă de consultări cu formațiunile reprezentate în noul Parlament al României. Săptămâna trecută, după prima rundă de consultări, am spus că este nevoie de încă câteva zile pentru ca lucrurile să se cristalizeze și s-au cristalizat. Între timp, o coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României, și astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii formațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de prim-ministru. Așadar, luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul desemnat a ținut să mulțumească pentru încredere coaliției de centru-dreapta și să-i asigure pe români că va face tot ceea ce ține de el pentru a avea o guvernare stabilă. „Vreau să îi asigur pe români că îmi dau seama și știu perioada dificilă prin care trece România și vreau să le garantez că voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabilă și de lungă durată. România trece, în această perioadă, printr-o criză dublă, una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români și să reașezăm economia pe picioarele ei, sănătoasă”, a spus Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

Intrați AICI și AICI pentru detalii.

Foto: presidency.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite