Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul Sărbătorilor de Iarnă „Tradiții la noi acasă” și prima ediție a „Târgului de iarnă”, la Sebiș.

Festivalul Sărbătorilor de Iarnă „Tradiții la noi acasă” și prima ediție a „Târgului de iarnă”, la Sebiș.
Comentează 0

Se spune că niciunde Sărbătorile de Iarnă nu sunt așa de frumoase ca acasă, acolo unde fiecare dintre noi își are rădăcinile, acolo unde ne sunt cei dragi și unde ne simțim întotdeauna bine, pentru că oricât de multe locuri frumoase vedem în lume, tot ne vom întoarce la locurile natale, ca pasărea la cuibul ei.

Sărbătorile de Iarnă și mai ales Crăciunul sunt mai întâi de toate o sărbătoare a sufletului pentru fiecare dintre noi, de aceea cu toții ne dorim ca de sărbători să fim acasă alături de cei dragi. Sărbătoarea Crăciunul are o semnificație aparte atât pe Valea Mureșului cât și pe Valea Crișului Alb, de aceea, iată că orașul Sebiș a fost din nou, sâmbătă, gazda unui frumos festival de colinde așa cum se obișnuiește acolo în fiecare an, însă de data aceasta și pentru prima dată, prin inițiativa Primăriei Sebiș , respectiv a administratorului public Cristian Feieș și a consilierilor locali, a luat ființă prima ediție a „Târgului de Iarnă” sub egida „SEBIȘUL FRUMOS” cu exponate artizanale ale producătorilor locali, astfel că în jur de 16 producători de obiecte frumoase dedicate Crăciunului și Sărbătorilor de Iarnă au fost prezenți în holul Casei de Cultură din Sebiș, iar produsele lor au putut fi admirate și achiziționate de iubitorii de frumos.

Târgul s-a bucurat de un real succees, însă cel mai important lucru este faptul că acești oameni au avut posibilitatea de a expune acele obiecte extraordinar de frumoase, bucurându-ne că în zona Sebișului există oameni creatori de frumos. Aș vrea să punctez câteva dintre numele acestora tocmai pentru ai face cunoscuți publicului și aș începe cu Doris Balota, cu „Aranjamente Creative”, adevărate produse de artă foarte apreciate de vizitatori și de însuși președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, care a apreciat frumoasele aranjamente florale și nu numai. De menționat că Doris Balota va participa pe viitor și la alte târguri din județ și din municipiul Arad. Apoi Mariana Păiușan (HandmadeMariana) a expus o sumedenie de obiecte decorative foarte frumoase, Maria Gabor a fost prezentă cu globuri pictate, adevărate opere de artă, cu decorațiuni handmade a fost Rebeka Herbei și Cristina Deliman, cu tablouri tehnica Quilling – Corina Haiduc, Khandmade – Cristina Pop, Bella’s Creations – Bella Dronca, Vanilla Rose – Lela Dorotea, Pretty Little Things – Lia Veselie, Fly Print – Feier Lucian și nu în ultimul rând învățătoarea Arabela Bun cu câțiva copii de la școala Gimnazială din Sebiș respectiv „Clasa inimoșilor”.

Este un început foarte bun, însă dincolo de acest aspect este important faptul că Sebișul se bucură de acum înainte de acest târg care se va desfășura an de an în pragul Sărbătorilor de Iarnă, iar cei interesați vor putea achiziționa acele produse pentru a oferi cadouri de sărbători.

Un oraș din ce în ce mai atractiv

Iată că din nou orașul Sebiș devine din ce în ce mai atractiv pentru frumoasele evenimente culturale care se desfăsoară aici, însă asta nu e tot, pentru că tot sâmbătă începând cu ora 17.00 Casa de Cultură din Sebiș a fost gazda unui frumos spectacol de colinde sub egida „TRADIȚII LA NOI ACASĂ”, eveniment organizat tot de Primăria orașului Sebiș în colaborare cu Centrul Cultural Județean Arad, care a organizat o parte din spectacol prin „Caravana Tradițiilor de Iarnă”, având colindători de marcă precum „Feciorii dubași și Sânzienele” conduși de prof. Marioara Miclea. De asemenea pe scenă au evoluat cu frumoase colinde Ioana Luguzan-Roxin, Daniela Dudaș, Alexandru Pop, Cosmina Brădean, Daniela Han și Vlad Șerban, acompaniați de Orchestra „Rapsodia” condusă de maestrul Vasile Rus.

Programul a continuat cu colinde interpretate de Corul Liceului Teoretic Sebiș „Bravissimo” - condus de profesorul Ciprian Dinga, apoi sebișanul Felix Bejan a încântat publicul prin colide, vechi și noi la chitară. Corul Bisericii ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Sebiș - condus de prof.Albu Ștefan, precum și corul de copii al bisericii ortodoxe din Sebiș - condus de Maria Brădean. Sceneta de Crăciun prezentată de copii bisericii creștine penticostale „Buna Vestire” din Sebiș conduși de Raluca Mărgăian a umplut inimile de bucurie a celor prezenți în sală. Soliștii Maria Brădean și Daria Crișan de asemenea au pătruns în sufletele celor prezenți prin colindele frumoase pe care le-au interpretat. Copii bisericii ortodoxe „Sfântul Iulian” din Prunișor, conduși de părintele Avram Florin, au prezentat „Datini populare” o scenetă care a reprezentat obiceiurile de iarnă ale satelor așezate pe valea Crișului Alb.

Atât spectacolul de colinde cât și Târgul de iarnă au fost un adevărat succes , avându-l ca oaspete de seamă pe Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad. Prezentatorii acestui frumos eveniment au fost Cosmina Brădean și Talida Pop din Sebiș.
În încheiere, mai trebuie spus că Primăria orașului Sebiș urează și pe această cale un „Crăciun Fericit” tuturor locuitorilor orașului.

Articole asemanatoare