Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Elevii lui Rednic au scăpat la mustaţă de lanterna roşie: FC Botoşani – UTA 2-2

Cu Rednic întors pe bancă după un concediu medical pe care a fost nevoit să şi-l ia în urma unui infarct, Bătrâna Doamnă s-a aflat, în această seară, la un pas de a prelua lanterna roşie de la FC Botoşani. După  o primă repriză în care jucătorii UTA-ei au dovedit că mai au de lucru până să formeze o echipă omogenă şi au încasat un gol în urma unei greşeli personale, după o repriză secundă mai bună, dar în care golul marcat de Carp a fost urmat imediat de o reuşită a gazdelor, ce au preluat din nou avantajul pe tabelă, după un gest nepermis făcut de Carp, gest ce i-a adus pe bună dreptate cartonaşul roşu, Cooper egalează neaşteptat în minutul 90+7.

UTA rămâne astfel pe poziţia a XIV-a, cu 8 puncte, iar Botoşaniul pe cea de a XVI-a, cu 6 puncte.

Elevii lui Rednic au scăpat la mustaţă de lanterna roşie: FC Botoşani – UTA 2-2
Comentează 0

UTA începe mai slab, astfel încât prima ocazie o notăm în dreptul gazdelor, în minutul 2, când Friday Adams îi pasează în spate lui Florescu, care trage însă peste poarta lui Iacob. Replica Bătrânei Doamne vine în minutul 9. Fabry centrează pentru Benga, acesta loveşte cu capul, dar balonul trece peste transversală. Botoşaniul mai are două ocazii, în minutele 11 şi 18, prin Ilicic şi Pius, însă Iacob s-a opus deschiderii scorului. Din păcate însă, în minutul 28, Stolnik atinge mingea cu mâna în propriul careu şi deşi Băban este mascat şi nu vede, faza este observată din Camera VAR, iar centralul este chema la marginea terenului pentru a revedea faza pe monitor, apoi arată punctul de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă este executată de Florescu, care înscrie, după ce îl trimite pe Iacob în colţul opus. Era minutul 30. Până la finalul primei reprize UTA este în căutarea egalării, ţine mai mult mingea, dar elevii lui Mircea Rednic nu reuşesc să se facă periculoşi.

Cu privire la cele întâmplate în prima repriză, ar mai trebui spus că în minutul 24 partida a fost întreruptă pentru câteva minute având în vedere că unui suporter al UTA-ei i s-a făcut rău în tribune, iar ambulanţa care a mers să-i acorde primul ajutor a traversat terenul de joc.

Lui Rednic îi ies schimbările

Rednic schimbă trei jucători la pauză, aruncându-i în luptă pe Rareş Pop, Carp şi Freitas, iar primii doi colaborează la golul de 1-1. În minutul 48, Rareş Pop pătrunde în careul lui Ducan, trage bine, dar portarul gazdelor respinge. Balonul ajunge însă la Carp, care are o execuţie frumoasă şi restabileşte egalitatea. Bucuria nu durează decât patru minute, pentru că Friday îl găsește pe Ilicic la marginea careului, care trece prin apărarea noastră ca prin brânză şi îl execută sumar pe Iacob. Nemulţumiţi de rezultat, arădenii caută din nou golul egalizator, astfel încât în minutul 62 Benga trage la poartă, mingea fiind însă deviată până în braţele lui Ducan. În minutul 77, Rodrigues centrează de pe partea dreaptă, iar Vucenovic se înalță și trimite cu capul peste poarta lui Ducan. Avântul arădenilor este frânt puţin în minutul 82, când Carp, autorul golului de 1-1, face un gest de copil răzgâiat, lovind cu piciorul în fund un jucător pe care tot el l-a faultat, punându-l la pământ. În minutul 89, Botoşaniul este în faţa golului de 3-1, Florescu prinzând un voleu din afara careului. Din fericire balonul nu nimereşte cadrul porţii, pe care-l ratează cu puţin. În minutul 90+5, Iacob se dovedeşte a fi providenţial pentru UTA, nu o dată, ci de două ori, respingând lui Zabou şi al lui Cioiu. În minutul 90+7, se dovedeşte că lui Rednic i-au cam ieşit schimbările făcute astăzi, deşi nu acelaşi lucru am putea să spunen şi de echipa de start. Stahl, introdus pe final, centează de la marginea careului mic, iar Cooper, introdus în minutul 73, înscrie cu capul un gol care salvează UTA de lanterna roşie, pe care ar fi primit-o de la Botoşani, dacă ar fi pierdut partida din această seară.

Echipele trimise pe teren

În cele ce urmează vă prezentăm echipele trimise pe teren de cei doi principali, Dan Alexa, respectiv Mircea Rednic.

FC Botoșani: R. Ducan – R. Benzar (Ţigănaşu), Pius, Șeroni, R. Creț (David) – Ed. Florescu, V. Dican – Friday (Cioiu), K. N’Goma, Pinson (Zabou) – Ilicic (Mutombo). Pe bancă: Ureche – Cărăușu, Cioiu, G. David, Mouaddib, Mutombo, Olinga, Țigănașu, Zabou.

UTA: Iacob – Rodrigues (Stahl), Stolnik (Cooper), Benga, Abeid – C. Mihai (R. Pop), Marku (Freitas) – Micovschi, Fabry, Dumitrașcu (Carp) – Vucenovic. Rezerve: Kucher – Carp, Cooper, Holst, Iurasciuc, M. Freitas, R. Pop, Stahl, R. Stanciu.

Partida a fost condus la centru de Vlad Băban, ajutat la cele două tuşe de Adrian Vornicu şi Sebastian Gheorghe, rezervă fiind Marius Omuț, în timp ce în Camera VAR s-au aflat Horațiu Feșnic și Doru Lucaciu. În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost Liviu Ciubotariu (FRF) şi Cătălin Popa (LPF).

Sursa foto: Facebook UTA Arad

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite