Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Facilități pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici!

O nouă lege care îl are printre semnatari pe deputatul PNL Arad Sergiu Bîlcea acordă facilități pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici, de până la cinci ani. Categoriile vizate vor avea prioritate la casieriile, ghişeele și casele de marcat din cadrul instituțiilor publice și unităților comerciale publice și private.

Facilități pentru femeile însărcinate și părinții cu copii mici!
Comentează 0

Proiectul de lege, inițiat de mai mulți parlamentari PNL, printre care și Sergiu Bîlcea, a trecut de Camera Deputaților, for decizional și merge la promulgare. Legea propune amenajarea unor locuri de parcare rezervate femeilor însărcinate și persoanelor însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani în spațiile de pe lângă clădirile instituțiilor publice și ale unităților publice comerciale și private.

„Este o lege care instituționalizează măsuri de bun simț față de viitoare mame și părinți cu copii mici, care trebuie să aibă prioritate și să nu stea la coadă, din motive lesne de înțeles. Legea face parte dintr-un complex de măsuri prin care vrem să ajutăm părinții și viitorii părinți, prin care susținem politicile de creștere demografică. Una dintre problemele majore pe termen lung este scăderea demografică în România, trebuie să gândim multe măsuri prin care să sprijinim familiile cu copii”, a spus deputatul Sergiu Bîlcea.

Nerespectarea prevederilor privind acordarea priorităţii va fi sancționată cu amenzi de la 200 lei la 1.000 lei, iar încălcarea obligaţiilor de a amenaja, rezerva şi/sau semnaliza locurile de parcare se pedepsesc cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite