Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Expoziție de icoane și carte veche bisericească din colecția Ștefan Crișan a Complexului Muzeal Arad” la Muzeul orașului Lipova

”Expoziție de icoane și carte veche bisericească din colecția Ștefan Crișan a Complexului Muzeal Arad” la Muzeul orașului Lipova
Comentează 0

La vernisajul expoziției de icoane vechi și carte bisericească - colecția Ștefan Crișan din data de 12 februarie elevii Liceului ”Atanasie Marienescu” din Lipova au învățat despre valorile patrimoniului cultural, atât din perspectivă didactică, cât și muzeală, în cadrul unei lecții interactive, prezentate de managerul muzeului arădean, dr. Ioan Constantin Inel și Corina Dubeștean, curatorul expoziției, muzeograf la Muzeul Orașului Lipova iar profesorii Nicolae Guleș și Marius Iercoșan au facut o captivantă incursiune în istoria artei bisericești transilvănene.

Expoziţia de la Muzeul Orașului Lipova prezintă colecţia de artă bisericească, donată muzeului arădean de clericul ortodox Ştefan Crişan, ce cuprinde icoane pe lemn și sticlă, carte veche şi alte obiecte de cult datând din perioada secolelor XVII – XIX. Piesa centrală a expoziției este ”Noul Testament de la Bălgrad” (Alba Iulia, 1648). și care ca și curator pe Corina Dubeștean, muzeograf (Complexul Muzeal Arad).

Pe parcursul expoziției, până în data de 05 martie, se vor desfășura lecții de istoria artei și ateliere de pedagogie muzeală, la care sunt invitați elevii Liceului ”Atanasie Marienescu” și Liceului ”Sever Bocu” din Lipova. 

Proiectul expozițional a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad.

 

 

Serviciul proiecte,

educație muzeală și marketing cultural

Complexul Muzeal Arad

Galerie foto (3)


Scrie un comentariu

trimite