Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Erasmus Day la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” (FOTO)

În sala festivă a Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” a avut loc vineri, sesiunea de diseminare a proiectului Erasmus +„Experiențe de învățare europene”. Evenimentul s-a derulat în cadrul programului Erasmus Days și a fost realizat cu sprijinul elevilor participanți la mobilitățile Erasmus în anul școlar 2022-2023, elevii claselor a XII-a A, a XII-a B, a XII-a C, precum şi sub atenta îndrumare a directorului ajunct, profesor de pedagogie Larisa Chițu și a prof. Ștefana Șerban, coordonator proiect Erasmus+, profesor de limba germană și spaniolă.

Erasmus Day la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” (FOTO)
Comentează 0

Activitatea desfasurată a fost dedicată atât împărtășirii și schimbului de idei, gânduri și emoții cât și informării elevilor din clasele a XI a A, B, C, D de la profil pedagogic și de la profil teoretic, specializarea matematică-informatică cu privire la oportunitatea Erasmus din cadrul Colegiului care deține o acreditare în domeniul VET pe perioada 2022-2027.

Elevii participanţi în cele doua mobilități desfăşurate anul acesta au avut ocazia să prezinte colegilor lor produsele create, au prezentat programul unei mobilități VET şi cunoştintele acumulate în contexte noi, specifice sistemelor de învățământ și IT performante din afara țării.

Seminarul organizat a fost o bună ocazie atât de promovare, cât și de diseminare a proiectului Erasmus, iar comunicarea de la egal la egal a elevilor a reprezentat un beneficiu real, cu rol mobilizator și stimulator, dar și un moment emoționant prin emoțiile trăite de participanți din anul 2023 și emoțiile trezite celor ce vor urma să facă parte din aceasta mică comunitare Erasmus de la Preparandia.

„Având în vedere că numărul de locuri se stabilește în fiecare an în funcție de bugetul aprobat, la astfel de proiecte participă cei mai buni dintre cei mai buni. Este o experiență care îți deschide orizonturile către restul lumii din toate punctele de vedere, o experiență unică de care poți avea parte doar odată în viață”, a declarat prof. Ștefana Șerban.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite