Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Droguri de sute de milioane de euro descoperite la Arad, ascunse în... pământ de flori (VIDEO)

O cantitate impresionantă de... pământ de flori a fost ridicată, astăzi, de ofiţerii antidrog din Aradul Nou, din incinta unei firme care vinde ceramică din Tunisia, în urma unei operaţiuni ce vizează un cartel important din Columbia, scrie observatornews.ro. Potrivit anchetatorilor, ar fi vorba de cocaină în valoare de sute de milioane de euro, care ar fi fost ascunsă în pământ, pentru a putea fi exportată.

Droguri de sute de milioane de euro descoperite la Arad, ascunse în... pământ de flori (VIDEO)
Comentează 0

Cocaina a fost produsă în Columbia şi ar aparţine Cartelului Otoniel, al cărui lider, Dario Antonio Usuga, a fost arestat la sfârşitul anului trecut. Arestarea lui a declanşat un război între traficanţi şi armata columbiană, care s-a lăsat cu sute de victime.

Traficanţii au amestecat cocaina cu pământ, au ambalat-o, au urcat-o pe un vapor şi au trimis-o în Europa. Cel puţin pentru moment, anchetatorii români nu au reuşit să afle modalitatea de separare a drogurilor de pământ.

Se pare că operaţiunea are legătură cu o alta, de o amploare mult mai mică, care a avut loc pe 1 iulie lângă Şimand, când au fost prinşi doi traficanţi de droguri, după ce au vândut 100 grame de cocaină și 300 grame de substanțe psihoactive. „Ulterior, în cauză, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Arad, în urma cărora, au fost descoperite şi ridicate 1,58 kilograme de cocaină, 10 kilograme de pulbere cristalină psihoactivă, 2 kilograme de amfetamină, 3,8 kilograme de pulbere psihoactivă, 1,86 kilograme de pulbere susceptibilă a fi mefedronă, aproximativ 4.200 de comprimate ecstasy (1,38 kilograme), 11,7 kilograme de canabis, sumele de 28.680 euro și 20.708 lei, cântare de înaltă precizie și telefoane mobile”, anunţau atunci procurorii DIICOT.

Intraţi AICI pentru mai multe detalii şi VIDEO.

Sursa foto: Captură video: observatornews.ro

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite