Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Două străzi noi în municipiu; unde sunt amplasate și cum se vor numi

Două străzi noi în municipiu; unde sunt amplasate și cum se vor numi
Comentează 0

Primăria a pus, ieri, la transparență, un proiect de hotărâre privind atribuirea unor denumiri de străzi, iar până pe 7 decembrie cei interesați pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii la registratura Primăriei Municipiului Arad.

Este vorba despre două străzi situate în Bujac, pe un teren proprietate privată, respectiv în Micălaca, pe un teren al municipalității. Conform proiectului de hotărâre, strada din Bujac va avea numele General Gheorghe Anghelescu, iar cea din Micălaca, General Henry  M. Berthelot. De menționat că străzile cu pricina urmează să fie introduse în zona de impozitare „D”.

„Amplasamentul străzii a rezultat în urma alipirii și ulterior dezlipirii unor terenuri situate în municipiul Arad, terenuri care fac obiectul Hotărârii nr. 232 din 23.04.2019 a Consiliului Local al Municipiului Arad,    prin care s-a aprobat PUZ -Zonă locuințe individuale, extravilan  Municipiul Arad,  conform C.F. nr. 334622 Arad și C.F. nr. 334620 Arad.

Menționăm că  terenul, trup izolat de intravilan,  pe care este amplasată strada,  este  proprietate privată - Lungu Liliana Angelica și Oana Alexandru-Octavian, conform extrasului de carte funciară:  C.F. nr. 353188 Arad și a schiței,  anexate la cererea nr. 83584/30.10.2019.

Propunerea inițială a proprietarilor terenului a fost  Str. Albatros, dar ținând cont de faptul că în municipiul Arad a existat această denumire, este posibil  să mai existe acte de identitate cu această adresă.

Menționăm  că există: cererea nr.  61787/08.08.2019 și cererea nr. 35135/08.05.2019  a domnului Gheorghe F. Anghelescu, pentru atribuirea unei artere de circulație  cu numele  de G-ral GHEORGHE   ANGHELESCU(1839-1915), erou în războiul de independență a României (1877-1878), personalitate remarcabilă în actul modernizării Armatei Moderne a României  și în lumea politică românească de la sfârșitul secolului al XIX-lea  și începutul celui următor, așa cum scrie solicitantul în cereri”, susțin reprezentanții Primăriei referindu-se la strada din Bujac.

În ceea ce privește strada din Micălaca, trebuie spus că și aceasta a rezultat în urma alipirii și ulterior dezlipirii unor terenuri.

„Menționăm  că există: cererea nr.  73979/26.09.2019 a «Asociației Ștefan Cicio Pop», a domnului prof. univ. dr. Marius Grec,  a domnului prof.  univ. dr. Corneliu Pădurean, care și-au exprimat regretul că în municipiul Arad nu există nici o stradă cu numele Generalului Henry M. Berthelot,  personalitate care a jucat un rol decisiv  în timpul primului război mondial, dar s-a implicat și în etapele următoare - fiind perceput de masele largi populare drept «roman»așa cum scrie în cererea de mai sus. În perioada 15-16 nov. 2019, Primăria Municipiului Arad  și alte instituții de cultură au organizat Simpozionul cu titlul- Turneul generalului francez Henry Mathias Berthelot în Transilvania și Banat”, mai spun cei de la Primărie.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite