Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deschidere europeană la Muzeu: expoziţie internaţională şi reviste de specialitate care au apărut din nou

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, scrie pe Facebook despre deschiderea europeană a Complexului Muzeal Judeţean Arad şi despre reapariţia a două reviste de specialitate care nu au mai fost tipărite de ani de zile. De asemenea, Cionca susţine că îşi doreşte ca cele două reviste să fie reclasificate într-o categorie superioară.

Deschidere europeană la Muzeu: expoziţie internaţională şi reviste de specialitate care au apărut din nou
Comentează 0

„Complexul Muzeal al Județului Arad, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Arad, a profitat de pauza generată de pandemie și a reconstruit unele dintre relațiile sale internaționale. Ca urmare a procesului de deschidere europeană a patrimoniului arădean, a fost organizată o expoziție internațională în colaborare cu Institutul de Istorie Regională a Șvabilor din Tübingen și cu arhivele din Baden.

Un alt reper important al Muzeului în perioada de pandemie a fost augmentarea activității științice. Astfel, au reapărut revistele de specilitate Ziridava Historica (după 11 ani de pauză) și Zarandul (după 9 ani de pauză), iar dorința noastră este ca ele să fie clasificate cel puțin în categoria B+, pe termen scurt, iar apoi să facă pasul spre categoria A, unde județul Arad nu are, din păcate, nicio publicație științifică”, a scris pe Facebook Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.


Scrie un comentariu

trimite