Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Cupa Avram Iancu" la volei pe plajă - un interesant proiect educaţional

Comentează 0

Școala Gimnazială Avram Iancu din Arad, având ca parteneri Primăria Arad, Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Centrul Cultural Judetean Arad, Directia Judeteană de Tineret si Sport Arad, Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad si Școala Gimnazială Aron Cotrus din Arad, a derulat un interesant proiect educational: prima editie a Cupei Avram Iancu la volei pe plajă, competitie dedicată elevilor de gimnaziu.

"Cu toate că voleiul pe plajă este sport olimpic din anul 1996, abia acum se întreprind demersuri în România pentru înfiintarea Federatiei Române de Volei pe Plajă. Acest lucru ar însemna automat si organizarea anuală a Olimpiadei Nationale de Volei de Plajă, la nivel de gimnazii, licee si facultăti. Noi am luat această initiativă de a organiza acest turneu tocmai pentru a facilita demersurile, pentru a demonstra că voleiul de plajă are o mare audientă în rândul elevilor, dar si pentru că Școala Gimnazială Avram Iancu din Arad este probabil singura scoală din România care are în cadrul bazei sportive, un teren de volei pe plajă. Si nu în ultimul rând pentru că se bucură de sustinerea unor institutii care să permită derularea dezvoltării acestui sport" spune prof. Săbău Radu, initiatorul si unul dintre organizatorii proiectului.


Revenind la competitie, iată câștigătorii:
FETE
1.    Konyarik Diana / Iancău Heidi
2.    Ciaian Slavka / Culda Bianca
3.    Botescu Giulia / Korda Noemi

BĂIEŢI
1. Ciubotariu Alexandru / Creta Patric
2. Brade Alexandru / Burzo Andrei
3. Sârboiu Sebastian / Stefănescu Vlad
4. Pavel Dănut / Popovici Sergiu

La competitia au participat inspectorul de specialitate Paul Barta, dar nu putem omite si participarea directorilor de la Scolile Avram Iancu si Aron Corus, a profesorilor de educatie fizică de la scolile participante, dar si prezenta masivă a părintilor.

Următoarea competitie dedicată de această dată voleiului de sală va avea loc probabil către sfârsitul lunii noiembrie si va avea loc cel mai probabil tot la Școala Gimnazială Avram Iancu din Arad.

Până atunci cei care doresc să învete tainele voleiului sunt asteptati în zilele de luni, miercuri si vineri între orele 16,00-17,30 la sala de sport de la Școala Gimnazială Avram Iancu din Arad pentru înscrieri si antrenamente. Informatii la tel. 0745-515249 - prof. Săbău Radu .


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite