Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să combini hainele folosind roata culorilor

Roata culorilor iti spune ceva? Daca cochetezi cu domeniul artei sau esti de meserie fotograf, hairstilist sau variatii similare, roata culorilor este pentru tine un principiu de baza pe care il ai adesea in vedere. Totusi, ea e foarte practica si in alte situatii din viata de zi cu zi, ca de exemplu, atunci cand de imbraci.

Cum să combini hainele folosind roata culorilor
Comentează 2

Cele mai bune combinatii realizate in functie de contrastele prezente pe aceasta roata pot ajuta pe oricine sa iasa din anonimat, chiar si pe acele persoane care nu cocheteaza cu moda si regulile sale. Ideea este simplu de inteles si de pus in aplicare, iar pe aceasta cale se poate renunta inclusiv la ideea unui stilist personal care sa te invete cum sa te imbraci si care, bineinteles, poate fi mult prea scump pentru un om de rand.

Daca ti se pare interesant, iata cateva inforatii mai detaliate despre roata culorilor si nu numai.

Imbraca-te cu stil dupa roata culorilor!

Daca te intrebai daca exista o roata a culorilor specializata pentru moda, raspunsul este negativ. Si in acest caz e vorba de o roata generala care se aplica in toate domeniile de activitate si pe care o gasesti foarte simplu cu un click pe net. De la caz la caz, unii o impart in 12 culori, altii in 13 sau chiar in 16. Cert e ca numarul nu reprezinta o problema ci dimpotriva, iti va fi de folos sa te orientezi mai usor. Mai ales ca, pentru fiecare culoare cunoscuta exista mai multe variatii ce pot ingreuna alegerea.

O garderoba doar cu alb, negru, gri si maro, poate deveni la un momentat extrem de obositoare si banala, in ciuda versatilitatii. Asa ca, din cand in cand, nu strica sa devii mai indrazneata si sa-ti alegi minim o culoare cu care sa iesi imediat in evidenta. Iar aici intervine si roata culorilor care-ti indica si completarile necesare.

De exemplu, sa presupunem ca-ti alegi o bluza de dama portocalie. Aceasta se va vedea minunat pe un fundal neutru, dar va deveni mai extravaganta in momentul in care vei alege s-o imbini cu nuanta opusa acesteia, dupa cum spune roata culorilor. Ca prin urmare, poti s-o imbini cu pantaloni de dama albastri, o geaca de dama, un palton sau sa vii cu mici accente de albastru in ceea ce priveste accesoriile.

O astfel de asociere nu are cum sa fie trecuta cu vederea, iar tu ai putea descoperi o noua placere in a te imbraca vesel si colorat. La JojoFashion gasesti multe piese diverse, de diferite marimi si culori, care sa-ti permita sa te imbraci in nuante complementare, dar si in mod clasic. Croiurile sunt lucrate atent si compatibile cu diferite tipologii, la orice varsta.

Ce greseli cromatice nu trebuie sa comiti in crearea tinutelor tale

Este foarte jucaus sa combini culorile intre ele si sa vezi ce rezulta. Insa, trebuie sa ai grija ca mai putin e intotdeauna mai mult. Ce inseamna asta? Ca nu trebuie sa exagerezi in combinatiile tale. Iar cei mai multi specialisti vestimentari recomanda sa te limitezi la maxim 3 culori puternice in tinutele tale. Iar daca e usor sa imbini doua dupa roata culorilor, cum o alegi pe-a 3-a?

In mod cert, nu la intamplare, caci risti ca eforturile tale de pana acum sa fie in van. Alegerea ideala e sa te orientezi catre o a 3-a culoare complementara la una dintre cele doua astfel incat sa existe un echilibru. Nici alegerea unor articole in nuante neutre care urmeaza acelasi subton cald sau rece nu e o idee rea.

De asemenea, a doua sau a 3-a culoare nu e musai sa vina din haine, ci poate fi si un accent folosit prin intermediul accesoriilor.


Scrie un comentariu

trimite