Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Copil de şapte ani, despre mama sa care face videochat: „Mă loveşte, mă încuie, se «bage» (bagă) în costum de pisică, vorbeşte cu unii în calculator”

O videochatistă este cercetată penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău pentru rele tratamente aplicate minorului. Aceasta a venit în 2021 din Scoția împreună cu fiul ei de 7 ani, fără a-i spune soțului, un fost boxer scoțian. Acesta a venit în România și a obținut în instanță, în noiembrie 2022, ca fiul să locuiască alături de el în București. Aceeași instanță însă i-a respins cererea de suplinire a consimțământului mamei pentru a-l duce pe băiat acasă în Scoția. Boxerul continuă lupta în instanțe, scrie clujust.ro.

Copil de şapte ani, despre mama sa care face videochat: „Mă loveşte, mă încuie, se «bage» (bagă) în costum de pisică, vorbeşte cu unii în calculator”
Comentează 0

În 22 noiembrie, Judecătoria Bacău l-a scos pe minor din locuința mamei, dar a pronunțat o hotărâre ciudată. L-a încredințat pe minor tatălui, dar nu îl lasă să plece cu el acasă în Scoția, mai arată sursa citată.

Evaluarea psihologică, realizată la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, arată că ”minorul isi descrie mama, si uneori si bunica Geta, ca pe un factor de stres, destabilizat, care creează o stare de stres, de nesigurantă si instabilitate psiho –emotionala in momentul de fata (ma inchide in camera, …si ea vorbeste cu “familia” la calculator, il lasa la un ” vecin” pe timp de noapte, bunica Geta m-a muscat etc. conform declaratiei copilului) Minorul isi descrie mama ca pe o persoana “foarte rea”, ”mă bate, mă încuie, mă loveşte. mă lasă singur” motiv pentru care ne demonstrează că există un atasament deficitar. nesigur, interviul aratand ca minorul nu este atasat de mama lui, nu si-o doreste alaturi, o relatie insatisfacatoare, iar eventualele greseli ale mamei nu sunt justificate de minor şi nu sunt integrate, declansând o stare de tensiune şi agitaţie.

De altfel, minorul i-a spus textual psihologului care a stat de vorbă cu el, referindu-se la mama sa că  „mă loveşte, mă incuie, se «bage» (bagă) în costum de pisică, vorbeşte cu unii în calculator, şi are un geam”.

Intraţi AICI pentru detalii.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite