Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conferințele Historia în Sala Ferdinand a Primăriei Arad

Conferințele Historia în Sala Ferdinand a Primăriei Arad
Comentează 0

Vineri, 23 noiembrie, începând cu ora 17.00, în sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad au avut loc Conferințele revistei Historia. A fost un moment special, de celebrare a Aradului și a contribuției acestuia la realizarea celui mai important act istoric al României moderne, Marea Unire de la 1918.

Revista Historia a prefațat această întâlnire publică dedicând numărul pe noiembrie orașului nostru. Din partea revistei au fost prezenți la Arad: Ion M. Ioniță - redactor-șef, Ciprian Stoleru - editor, coordonator al dosarului special, Ciprian Plăiașu - editor, prof. dr. Marius Diaconescu - Universitatea București. Lor li s-au  alăturat istorici arădeni care, de altfel, semnează materiale în dosarul Historia dedicat Aradului: conf. univ. dr. Simona Stiger - Universitatea de Vest Vasile Goldiș, prof. univ. dr. habil. Corneliu Pădureanși dr. Doru Sinaci, directorul Bibliotecii Județene.

Programul conferințelor a fost următorul:
ora 17.00 - Lansarea locală a revistei Historia, numărul pe noiembrie 2018
ora 17.30 - 18.30 - Intervenții ale istoricilor invitați
ora 18.30 - 18.45 - Pauză de cafea
ora 18.45 - 20.00 - Dezbatere liberă. Moderator: Ion M. Ioniță

Revista Historia, probabil cea mai prestigioasă publicație de cultură istorică din România, a dedicat numărul său din luna noiembrie Aradului, anume rolului orașului nostru și al arădenilor în realizarea Marii Uniri

Astfel, cititorii vor regăsi în paginile revistei, care apare în 15 noiembrie, un dosar tematic special, anunțat și pe copertă, în care Aradul este celebrat și documentat ca oraș al începutului Marii Uniri. Coordonat de Ciprian Stoleru, dosarul adună documente, fotografii și texte semnate de istorici prestigioși, mulți dintre ei arădeni: Simona Stiger, Felicia Aneta Oarcea, Corneliu Pădurean, Doru Sinaci etc.

Născut din inițiativa comună a revistei Historia și a unui ONG arădean (Grupul pentru Management și Mediere Culturală), numărul special al revistei, în sine un eveniment, a fost lansat la Arad,
Evenimentul a fost transmis în direct pe Adevărul live.

Conferințele Historia sunt un proiect finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad și derulat în parteneriat cu revista Historia și Grupul pentru Management și Mediere Culturală - GMMC.

Galerie foto (30)


Scrie un comentariu

trimite