Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJA modernizează drumul dintre Sâmbăteni și Ghioroc și face piste de biciclete la Sâmbăteni, Ghioroc și Păuliș

Consiliul Județean Arad demarează procesul de modernizare a drumului DJ 708C Sâmbăteni-Ghioroc și amenajarea pistelor de biciclete în localitățile Sâmbăteni, Ghioroc și Păuliș.

Prin intermediul acestei inițiative, Consiliul Județean Arad urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere și crearea unor condiții optime pentru mobilitatea localnicilor, reducerea timpului de deplasare și promovarea transportului alternativ, precum și creșterea siguranței în trafic.

CJA modernizează drumul dintre Sâmbăteni și Ghioroc și face piste de biciclete la Sâmbăteni, Ghioroc și Păuliș
Comentează 0

Valoarea proiectului este de 29 de milioane de lei.

Lungimea drumului județean modernizat și a pistei de biciclete va fi de 4,1 km, iar lățimea părții carosabile.5,50-6 m. Lățimea pistei pentru biciclete va fi de 1,50-3 m. Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții va fi de 18 luni.

„Și aceasta este o lucrare foarte dorită și așteptată de localnicii din Podgoria Miniș-Măderat. Practic, realizăm un acces mai ușor spre lacul Ghioroc și spre Podgorie, în general, în contextul în care ne dorim continuare dezvoltării întregii zone. Acest drum va fi o alternativă la Arad-Șiria și urmărim mai multe obiective prin realizarea lui:

-fluidizarea traficului spre și dinspre lacul Ghioroc, comună care cu susținerea Consiliului Județean Arad și prin munca intensă a Primăriei Ghioroc a devenit stațiune de interes local. Având în vedere că stațiunea se dezvoltă de la an la an, trebuie să pregătim și infrastructura necesară;

-crearea unei alternative la drumul Arad-Șiria, pentru accesul în Podgorie (e adevărat, și acum poate fi folosit acest drum, dar prin lărgirea sa avem încredere că o parte din traficul de pe Arad-Șiria se va transfera aici);

-realizarea unei piste de biciclete care va ajunge de la Arad la Ghioroc, prin comuna Vladimirescu. O parte a pistei deja există, în municipiul Arad (până la calea ferată dintre Arad și Vladimirescu) pe raza comunei Vladimirescu (de la linia de cale ferată până la limita de ieșire a satului Cicir)”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite