Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câteva sfaturi despre cum să vă gestionați bugetul în vacanță

Este timpul să va planificați gestionarea bugetului când sunteți în vacanță. Să știiti cum să va gestionati banii este esențial pentru o călătorie sigură și relaxantă, așa că am adunat câteva sfaturi și idei pentru planificarea bugetului de călătorie, de la cum să accesati banii în siguranță în străinătate până la cum să evitati să rămâneți fără numerar la jumătatea călătoriei.

Câteva sfaturi despre cum să vă gestionați bugetul în vacanță
Comentează 0

1. Stabiliți o limită zilnică pentru cheltuieli

Dacă vă întrebați cum să vă gestionați bugetul când sunteți în vacanță, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face este să setați o limită zilnică de cheltuieli. Când va faceti bugetul de călătorie, trebuie să va gânditi cât de mult veti cheltui pe diverse lucruri, cum ar fi cazare, transport, mese, activități, suveniruri și bacșișuri. Poate deveni copleșitor, așa că împărțirea bugetului total într-o sumă zilnică de cheltuit în fiecare zi vă va ajuta să cheltuiți în limita posibilităților dvs. 

2. Luați carduri de debit și de credit

Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru bugetul de călătorie este să luați mai multe carduri de debit și de credit. Cu cardurile tale se pot întâmpla tot felul de lucruri: pierderea, furtul sau deteriorarea acestora. Chiar dacă nu intenționați să utilizați carduri de credit, acestea sunt grozave pentru o urgență majoră. În plus, probabil că veți avea nevoie de unul dacă intenționați să închiriați o mașină. 

3. Verificați disponibilitatea bancomatelor

Veți găsi bancomate aproape peste tot în lume. Este important să rețineți că nu toate cardurile sunt acceptate la fiecare bancomat din lume, așa că este indicat să luați atât un Visa, cât și un Mastercard dacă nu doriți să fiți luati pe nepregatite. De asemenea, merită să verificati care bancomate vă vor percepe o taxă împreună cu taxele băncii dvs. Dacă puteți găsi unul care nu percepe taxe sau are taxe mai mici, veti putea economisi ceva banuti

4. Fiti sigur ca aveti si bani cash

Deși cardurile dvs. de debit și de credit va vor asigura calatoria, este totuși esențial să luati si bani cash cu dvs. O regulă generală este să luati suficient pentru a rezista câteva zile. Ar trebui să încercați întotdeauna să retrageți numerar imediat ce ajungeți la destinatie sau chiar inainte de a pleca catre aceasta.

Dacă doriți să utilizați un serviciu de schimb valutar în timpul călătoriei, cel mai bine este să aveti numerar în moneda locală, împreună cu o monedă acceptată in mai multe tari, cum ar fi dolari americani sau euro.

5. Verificați cursul de schimb valutar

Când planificați cum să vă gestionați bugetul în vacanță, asigurați-vă că verificați cursul de schimb înainte de a pleca. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți o idee mai bună despre câți bani să luati cu dvs. și cât să retrageți. 

6. Țineti evidența cheltuielilor din călătorie

Așadar, v-ati stabilit bugetul și limita zilnică de cheltuieli. Cum veti ține evidența cheltuielilor pentru a nu rămâne fără bani? Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru bugetul nostru de călătorie este să vă notati cheltuielile. Indiferent dacă utilizați o aplicație, o foaie de calcul sau o agenda, este esențial să notati tot ceea ce cheltuiți.

În acest fel, nu va trebui să vă stresați dacă veti cheltui în exces. Este, de asemenea, la îndemână să verificați cheltuielile cu cardul și retragerile de la bancomate utilizând internet banking. 

Insa, daca totusi ati cheltuit mai mult si aveti nevoie de sustinere financiara pana la urmatorul salariu, Credit7 va poate ajuta. Online, fara deplasari, fara taxe sau costuri ascunse. Doar completati solicitarea pentru un credit de nevoi personale, asteptati aprobarea si aveti banii instant pe card. 


Scrie un comentariu

trimite