Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Căci timpul nostru s-a scurs/ În umbra marelui URS(S)”...

”Căci timpul nostru s-a scurs/ În umbra marelui URS(S)”...
Comentează 0

În seara de miercuri, 29 Martie, la Cinema ARTA a fost proiectat filmul documentar ”PHOENIX - Povestea”, în care tânărul regizor Cristian Radu Nema ne spune plastic, prin imagini de arhivă și scurte ”declarații” ale protagoniștilor, istoria legendarei trupe rock timișorene. . . . , al cărei destin a fost împletit sufletește cu istoria multă dintre cei prezenți în sală, căci media de vârstă a spectatorilor era undeva în jur de 60 de ani.

Spectatori care au crescut și s-au maturizat în timpul ”comunismului biruitor” cu melodiile trupei Phoenix, simțite la unison ca miraculoase baloane de oxigen ale originalității de simțire și gândire, într-o lume cenușie și rigidă.

Cântece care, mai ales cu perioada etno rock și continuând cu fabuloasele CANTOFABULE (pe texte scornite de către Șerban Foarță și Andrei Ujică), cu siguranță că au modelat subliminal mintea celor ce le-au tot ascultat ca și exercițiile unei libertăți ce nu trebuia. uitată, căci nu se știa când îi va veni vremea și iată că ia venit în Decembrie 1989 și personal sunt convins că, în mare măsură, acestor melodii li se datorează faptului că impulsul Revoluției române a pornit tocmai de la Timișoara.

”PHOENIX - Povestea”, un film ce merită văzut de toate generațiile de români, chiar dacă generația mea va fredona la finalul proiecției ”Căci timpul nostru sa scurs/ În umbra marelui URS(S)”, cu speranța ca barem nepoții să nu se mai lase seduși de sirenele mincinoase ale EGALITARISMULUI.

În încheiarea serii Nicu Covaci și Cristian Radu Nema au acordat cu generozitate autografe și s-au pozat cu mai mulți spectatori.

 

Vasile Zărandan

 

 

PS Am aflat că, după ce a plecat de la Cinema ARTA, lui Nicu Covaci i s-a făcut rău și a fost transportat la Spitalul Județean Arad. Însănătoșire grabnică, maestre!!!

 

Galerie foto (192)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite