Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bani de la Guvern pentru Aeroportul Internaţional Arad; ce a declarat premierul Ciucă

Aeroportul Internaţional Arad urmează să primească sprijin financiar de la Guvern. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei cabinetului, pe care a prezidat-o la Palatul Victoria.

Bani de la Guvern pentru Aeroportul Internaţional Arad; ce a declarat premierul Ciucă
Comentează 0

„Pe agenda şedinţei de astăzi, una dintre problemele importante este cea semnalată de către investitori, dar și de către cetățeni, în discuțiile pe care le-am avut - în legătură cu care vom face tot ceea ce putem și ne stă la îndemână - este să continuăm dezvoltarea infrastructurii de transport. Transportul aerian a fost cel mai afectat în această perioadă de criză, de aceea, astăzi vom aproba cadrul pentru sprijin financiar pentru 12 aeroporturi regionale, ce va consta în alocarea a 84 de milioane de lei. Sunt fonduri care vor sprijini aeroporturile din Cluj, Iași, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava, Arad, Maramureș, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureș și Tulcea”, a declarat generalul Ciucă, potrivit gov.ro, site-ul Guvernului.

Hotnews.ro scrie că sunt vizate aeroporturilor regionale cu un trafic până în 3.000.000 pasageri pe an, care sunt astfel sprijinite pentru depăşirea dificultăţilor financiare cu care se confruntă din cauza pandemiei. Pentru aeroporturile regionale cu un trafic între 200.000 şi 3.000.000 pasageri pe an bugetul maxim alocat este de 42.544.000 lei, iar pentru cele cu un trafic situat sub 200.000 pasageri pe an bugetul maxim este de 41.494.000 lei, mai informează sursa citată.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite