Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asasinul ambasadorului rus la Ankara era poliţist turc. Mevlut Mert Altintaş avea 22 de ani

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, citat de agențiile internaționale de presă, a confirmat că bărbatul care l-a asasinat luni pe ambasadorul rus la Ankara este un polițist care făcea parte din forțele de intervenție la dezordine.

Asasinul ambasadorului rus la Ankara era poliţist turc. Mevlut Mert Altintaş avea 22 de ani
Comentează 0

Născut în 1994 în orașul Soke, din provincia Aydin, din vestul Turciei, atacatorul se numea Mevlut Mert Altintas și era de doi ani și jumătate în rândurile forțelor antirevoltă, a confirmat Soylu, într-o conferință de presă transmisă în direct de canalul NTV, relatează agenția EFE, preluată de Agerpres.

Guvernul turc nu va lăsa ca asasinarea ambasadorului rus să prejudicieze "prietenia" între Ankara și Moscova, a afirmat luni ministerul turc de Externe, într-un comunicat preluat de AFP.

"Nu vom permite ca acest atac să arunce o umbră asupra prieteniei între Turcia și Rusia", a declarat ministerul.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a denunțat la rândul său un "atentat contra relațiilor turco-ruse".

Potrivit acestuia, citat de DPA, orice afilieri ale atacatorului la o organizație sunt sub investigație. Totodată, el a spus că doi răniți în cursul atacului rămân internați, cu răni la umăr și picior.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat luni, în timp ce participa la o expoziţie, în oraşul Ankara, diplomatul fiind transportat la spital cu răni grave. Diplomatul a murit, anunţă agenţiile de presă. Atacatorul a fost împuşcat şi el în urma unui schimb de focuri cu poliţia.

Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite