Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul, în Alianța Orașelor Verzi alături de Timişoara, Reşiţa şi Lugoj

Municipiul Arad intră în Alianța Orașelor Verzi alături de Timişoara, Reşiţa şi Lugoj. Mâine, Consiliul Judeţean Timiş va organiza „UrbanTalks Timișoara”, un eveniment la care sunt invitaţi Călin Bibarţ, primarul Aradului, Ruben Laţcău, viceprimarul Timişoarei, Ioan Popa, primarul Reşiţei şi Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Aradul, în Alianța Orașelor Verzi alături de Timişoara, Reşiţa şi Lugoj
Comentează 0

„Echipa UrbanizeHub are plăcerea de a vă invita în data de 27 aprilie la conferința UrbanTalks Timișoara. Evenimentul va avea loc în sala Consiliul Județean Timiș, în intervalul orar 09.00-17.00 și va fi organizat sub formă de paneluri și o masă rotundă.

UrbanTalks este conferința noastră prin care aducem împreună reprezentanți ai administrației publice, antreprenori, experți în dezvoltare sustenabilă, experți ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai societății civile împreună pentru a discuta despre viitorul comunităților urbane din România”, susţin organizatorii evenimentului.

Conferința face parte din proiectul Soluții Inovative pentru Orașe Verzi, derulat prin POCA, prin care am oferit suport comunităților urbane din Arad, Timișoara, Lugoj și Reșița pentru a deveni mai sustenabile. Proiectele și direcțiile de dezvoltare realizate de specialiști și experți au fost validate de aproape 1000 de cetățeni din cele 4 orașe.

„În cadrul conferinței de Joi vom avea invitați naționali și internaționali, lideri din business, experți în dezvoltare sustenabilă și primarii celor patru orașe implicate în proiect: Călin Bibarț, Ioan Popa, Ruben Lațcău și Bogdan Blidariu.

Pe scenă vor urca și cele patru soluții premiate în weekendul trecut la concursul UrbanLab for Green Cities, unde cetățeni din cele patru orașe au propus soluții și idei pentru orașe pentru oameni.

Pe scenă, vom avea o discuție cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim, pentru a dezbate despre oportunitățile de finanțare pe care orașele le vor avea în următorii ani.

La finalul evenimentului, va avea loc formarea Alianței Orașelor Verzi. Primarii celor patru orașe incluse în proiect: Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița, vor primi o strategie realizată de experții UrbanizeHub și vor semna un pact prin care își asumă dezvoltarea orașelor verzi, prin acțiuni și politici locale și alături de cetățeni”, au ţinut să precizeze organizatorii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite