Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple iPhone 16 ar putea avea un nou buton capacitiv și antena mmWave repoziționată

Apple iPhone 16 ar putea avea un nou buton capacitiv și antena mmWave repoziționată
Comentează 0

Cea mai recentă serie Apple iPhone 15 este pe piață de scurt timp și încă mai este întoarsă pe toate părțile de specialiștii din domeniu. Dar, deja încep să apră primele detalii despre viitoarea serie Apple iPhone 16 ca va fi lansată anul viitor în toamnă. Potrivit noileo informații, un nou buton capacitiv ar putea fi adăugat sub butonul sleep/wake din dreapta la modelele iPhone 16. Decupajul mmWave va fi mutat sub butoanele de volum din stânga.

Potrivit MySmartPrice, care citează site-ul de microblogging din China Weibo, seria Apple iPhone 16 ar putea primi un nou buton capacitiv. În plus, se spune că Apple intenționează să mute antena mmWave pe dispozitivele iPhone 16 pentru a găzdui noul buton. Cele mai recente informații sunt în concordanță cu unele zvonuri anterioare care susțineau că noul „Buton de captare - Capture Button” se numește intern „Proiect Nova”.

“Capture Button”, introdus pe iPhone 15 anul acesta va fi actualizat și pentru a fi capacitiv pe iPhone 16, potrivit sursei sus amintite. Se pare că aceste modificări vor fi implementate pentru toate seriile de iPhone 16, inclusiv modelul de bază iPhone 16, iPhone 16 Plus și iPhone 16 Pro și Apple iPhone 15 Pro Max de ultimă generație. Se pare că Apple se pregătește foarte bine pentru anul viitor după ce Samsung Galaxy S23 Ultra se vinde excelent și se preconizează o serie Galaxy S24 de anul viitor cu foarte multe actualizări. Samsung și Apple sunt principalii jucători pe piața globală de telefoane mobile.

Noul buton capacitiv ar putea fi adăugat sub butonul sleep/wake din dreapta la modelele iPhone 16. Decupajul mmWave, care este prezent sub butoanele sleep/wake de pe modelele de iPhone din generația actuală, va fi mutat sub butoanele de volum din stânga.

În timp ce poziția butonului de repaus/trezire și a tastelor de volum va rămâne neschimbat pe iPhone 16, butonul mmWave este mutat pentru a găzdui noul „Buton Captură”. Conform postării pe Weibo, „este foarte probabil” să existe un buton suplimentar în partea dreaptă.

Poziția butonului de acțiune deasupra tastelor de volum de pe modelele iPhone 15 va rămâne și ea neschimbată, deși butonul în sine ar putea fi schimbat cu unul capacitiv. Butonul de acțiune poate fi programat pentru a face o serie de lucruri, cum ar fi pornirea/oprirea camerei sau lanterna și multe altele, dar funcționalitatea „Butonului de captare” rămâne necunoscută în acest moment.

Diferența vizuală este că butoanele fizice sunt mai proeminente, în timp ce butoanele capacitive sunt plate. Butoanele capacitive funcționează atunci când sarcina electrică din corpul uman intră în contact cu aceasta și provoacă o interferență. Butoanele au un senzor haptic pentru a oferi feedback atunci când detectează atingerea sau presiunea. Între timp, butoanele fizice oferă feedback tactil atunci când sunt apăsate.

Chiar dacă această informație este plauzibilă, asta nu înseamnă că Apple nu-și mai poate schimba planurile mai târziu și să nu introducă niciun buton nou pe modelele iPhone 16. Apple a mai făcut un astfel de experiment cu butoane capacitive pe iPhone 15 Pro în timpul dezvoltării sale timpurii. Din cauza unui număr semnificativ de probleme hardware, Apple a renunțat la aceste planuri.

Foto: Google.com


Scrie un comentariu

trimite