Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

4 secrete care prelungesc viața laptop-ului tău

4 secrete care prelungesc viața laptop-ului tău
Comentează 0

Fie că vorbim despre un MacBook Pro, un MacBook Air 13 sau despre orice alt fel de laptop, este bine să știi că există metode prin care poți prelungi durata de viață a laptopului tău.

Investiția într-un laptop, mai ales dacă vorbim de un laptop scump, cum ar fi Macbook Pro, menționat mai sus, este una serioasă și de aceea te sfătuim să faci tot ce ține de tine pentru a te bucura de el pentru cât mai mult timp.

Nu vorbim despre lucruri care să te solicite, însă va fi nevoie să ai puțină grijă atunci când le folosești și să deprinzi câteva obiceiuri care să îți ajute laptopul să fie funcțional pentru cât mai mult timp.

Hai să vedem care sunt acelea.

1 Ai grijă de el

Ce ce înseamnă să ai grijă de laptopul tău?

Ne referim la toate acele acțiuni care au legătură cu manipularea, depozitarea și întreținerea acestuia. Mai exact, te sfătuim să nu îl lovești, să nu îl scapi pe jos pentru că toate acestea vor duce la degradarea mult mai la rapidă a laptopului tău. Prin urmare, ai grijă la cum îl transporți, cum îl manevrezi și unde îl plasezi.

Un alt aspect la care trebuie să fie atent este legat de sursele de căldură. Încearcă să îl poziționezi cât mai departe de orice sursă directă de căldură pentru a nu îl supraîncălzi. Depozitează-l la temperaturi normale și nu extreme, fie că ne referim la gradele pe plus, fie la cele pe minus!

Fii atent la băuturile calde sau reci pe care le ai în preajma laptopului pentru că se pot vărsa din greșeală pe suprafața acestuia și îl pot deteriora, uneori ireversibil.

De asemenea, șterge-l de praf ori de câte ori observi că se adună pe suprafața acestuia.

2 Mentenanța este extrem de importantă

Praful care se acumulează în interiorul laptopului dăunează foarte mult funcționării și funcționalității acestuia, așa că te sfătuim să îl cureți cât mai des cu putință, dar și să apelezi, de asemenea, la o curățare profesionistă deoarece acumularea excesivă de praf poate duce chiar la scurtcircuitarea laptopului tău.

Mai mult, dacă ai animale de companie trebuie să fii cu atât mai atent deoarece părul lor poate pătrunde în interiorul laptopului și riscul de scurtcircuitare devine din ce în ce mai mare. Recomandarea noastră este să nu ții animalele de companie în aceeași cameră în care păstrezi și laptopul, însă dacă acest lucru nu este posibil, îți rămâne varianta de a îi oferi o mentenanță periodică.

Du-ți Macbook Pro-ul sau orice fel de laptop ai avea într-un centru specializat și bucură-te de el pentru cât mai multă vreme!

3 Folosește un cooler

Tot în ideea de a nu supraîncălzi laptopul, te sfătuim să folosești un cooler, care îl va ajuta să își păstreze o temperatură bună și te va scăpa de o înlocuire frecventă a laptopului tău. Cooler-ul va fi cel mai bun prieten la tău, în orice situație. Și dacă lucrezi la birou, dar mai ales dacă obișnuiești să îl ții cu tine în pat sau pe canapea, când acesta se încălzește mult mai rapid decât atunci când este ținut pe masă sau pe birou.

4 Schimbă bateria

Dacă și tu ai trecut prin situația de a îți cumpăra un nou laptop din cauza bateriei slabe, îți propunem o schimbare de perspectivă, care îți va aduce numai beneficii. În loc să cumperi un nou laptop, mai bine te gândești să investești într-o baterie nouă.

Oricărui laptop, indiferent că el este Macbook Air 13 sau de la un alt brand, i se degradează, în timp, bateria, așa că schimbarea acesteia este firească.

Ai grijă doar să cumperi produse de pe site-uri de încredere și autorizate și să apelezi la ajutorul unui profesionist pentru a o schimba, în cazul în care tu nu te pricepi la asta.

Își dorim succes și multă grijă în a prelungi durata de viața a laptop-ului tău!


Scrie un comentariu

trimite