Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

4 abilități importante pe care copiii le învață jucându-se cu LEGO

4 abilități importante pe care copiii le învață jucându-se cu LEGO
Comentează 0

Ofertele de Black Friday 2021 sunt încă la câteva luni distanță, dar știm la ce vă gândiți: în mod normal, este momentul pentru a găsi cele mai bune oferte de laptopuri sau televizoare. Și da, este adevărat. Totuși, chiar dacă „vinerea neagră” nu este în mod tradițional asociată cu jucăriile, acestea au parte frecvent de o reducere excelentă. Există reduceri pentru orice, de la Star Wars până la seturile LEGO NinjaGo în ofertele de Black Friday, astfel încât să puteți obține câteva dintre cele mai bune seturi LEGO pentru copii, la un preț excelent.

Cum îi ajută LEGO pe copiii în dezvoltarea abilităților esențiale

Jocul este primul element de bază în învățare, dar cum rămâne cu elementele de bază în sine? În acest articol, vom descrie abilitățile specifice pe care copiii le pot învăța jucându-se cu blocurile LEGO.

Lumea de astăzi este complexă și nesigură, iar cerințele pentru navigarea ei cu succes devin din ce în ce mai complicate și, în același timp, esențiale. Ca părinți, trebuie să ne împuternicim copiii să reușească într-o astfel de lume - iar învățarea prin joc este una dintre cele mai semnificative modalități de a face acest lucru.

Cercetările științifice arată că jocul este fundamental pentru dezvoltarea pozitivă a copiilor și pentru capacitatea lor de a dezvolta abilitățile de care vor avea nevoie în viitor.

Iată cum îi ajută o jucărie precum un LEGO NinjaGo pe copii să facă acest lucru.

1. Abilități de comunicare

Comunicarea este la fel de vitală pentru bebeluși, copii și adulți. Dacă avem nevoie sau dorim ceva, trebuie să putem comunica clar acest lucru. LEGO ajută la dezvoltarea acestui lucru în două moduri principale.

Îi învață să împartă

De la o vârstă fragedă, este important ca copiii să înțeleagă importanța altor persoane. Ei ne pot ajuta și ghida și noi putem face același lucru pentru ei. LEGO ajută la dezvoltarea acestor abilități sociale oferindu-le copiilor capacitatea de a lucra în grup pentru a crea creații. Odată realizate creațiile LEGO NinjaGo, copiii se pot juca împreună și pot crea povești spectaculoase, din imaginația lor.

Dacă copilul se joacă singur, le poate cere în continuare membrilor familiei lor ajutorul - dezvoltând aspectul emoțional al interacțiunii cu oamenii și încurajându-l pe copil să accepte că este bine să ai nevoie de ajutor.

Au instrucțiuni de interpretat

Comunicarea nu este o stradă unilaterală. La sfârșitul fiecărui vorbitor, există un ascultător, iar un set LEGO NinjaGo îi ajută pe copii să înțeleagă cum să fie un ascultător bun. Trebuie să citească, să interpreteze și să înțeleagă ceea ce a scris altcineva. De acolo, trebuie să acționeze.

2. Rezolvarea puzzle-ului

Un set LEGO este, în esență, un puzzle. Copiii trebuie să urmeze instrucțiunile pentru a recrea o clădire, un loc sau un mediu, cu dificultăți variate. Ei trebuie să aleagă ce bloc se potrivește descrierii, unde să o plaseze și cum se potrivește în general cu designul. Odată ce au făcut-o și elementul este construit, puzzle-ul este complet.

3. Dezvoltarea emoțională

Pe parcurs, ei învață o varietate de abilități asociate cu rezolvarea problemelor. Când simt că puzzle-ul nu are sens, ei dezvoltă o frustrare. Când decid să continue, învață cum să-și recunoască sentimentele și să le depășească - lecția valoroasă a persistenței. Apoi, odată ce au terminat puzzle-ul, înțeleg satisfacția.

Toate aceste abilități sunt importante pentru a învăța la o vârstă fragedă, deoarece le permit copiilor să se dezvolte emoțional, oferindu-le, în același timp, șansa de a explora puzzle-uri și rezolvare probleme. Ceea ce învățăm în copilărie ne aduce beneficii în viitor, motiv pentru care multe centre de învățare timpurie folosesc LEGO și alte jucării similare pentru a preda rezolvarea problemelor.

4. Abilități motorii fine

Deși este puțin probabil să ne amintim, a existat un moment când încă nu știam cum să mergem, să alergăm sau să ținem un creion. De-a lungul timpului, probabil cu ajutorul adulților, am dezvoltat aceste abilități. Abilitățile motorii fine sunt vitale pentru dezvoltarea copiilor și sunt imens ajutate prin utilizarea LEGO.

Cum funcționează asta? Pur și simplu, prin practică. Când copilul dvs. se joacă cu LEGO, își mișcă în mod constant mâinile, reglează blocurile și urmează instrucțiunile. Acțiunile lor trebuie să fie concise și gândite, astfel încât să se obțină rezultatul dorit. Prin angajamentul temeinic cu abilitățile motorii ale copilului, LEGO le îmbunătățește.


Scrie un comentariu

trimite