Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

110 milioane de lei pentru drumurile județene prin programul Anghel Saligny

Președintele Consiliului Județean Arad Iustin Cionca a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre investițiile prin programul Anghel Saligny și despre colaborarea cu parlamentarii.

110 milioane de lei pentru drumurile județene prin programul Anghel Saligny
Comentează 0

„Marile proiecte ale Aradului au fost obținute în echipă, prin colaborare, împreună, de către Consiliul Județean Arad, parlamentarii PNL, administrațiile locale liberale care au înțeles importanța echipei. Ca președinte al Consiliului Județean, am invitat de mai multe ori pe an parlamentarii la consultări, le-am solicitat sprijinul pentru proiectele noastre la București, am o comunicare permanentă cu primarii, consilierii județeni, consilierii locali. Sigur, am și această amărăciune că putem conta doar pe parlamentarii PNL în acest proiect al nostru pentru Arad. Din păcate, niciunul dintre ceilalți nu se implică, deși declarativ de la unii dintre ei primim asigurări de colaborare. Ca președinte al Consiliului Județean, profit de această ocazie să mulțumesc deputaților arădeni ai PNL, fiindcă suntem împreună în Proiectul pentru Arad și putem obține rezultatele pe care ni le-am propus. Pentru că subiectul întâlnirii de astăzi îl reprezintă proiectele pe Programul Anghel Saligny, vă reamintesc că trei proiecte de infrastructură rutieră în județul nostru sunt finanțate prin acest program: drumul județean Dieci-Dezna, finalizat la sfârșitul anului trecut și dat în folosință. Prin acest drum legăm două zone importante din județ, respectiv Drumul Național 7 (Valea Mureșului) cu stațiunea Moneasa. Pentru asta, am modernizat și drumul județean Buteni-Gurahonț, dar și drumul Buteni-Sebiș a fost reabilitat. Valoarea drumului județean Dieci-Dezna este de 24,2 milioane lei. Pentru drumul județean Mâsca-Măderat-Arăneag suntem la nivel de strat de piatră, îndată ce vremea va permite vom începe asfaltarea. Drumul acesta pune în valoare o parte din Podgoria Miniș-Măderat și zona Căsoaia, unde Consiliul Județean derulează un important proiect de extindere a capacității de divertisment din tabăra școlară și din tabăra de sculptură în aer liber. Valoarea drumului județean Mâsca-Măderat-Arăneag este de 36 de milioane de lei. Lungimea drumului va fi de 11,6 km. Al treilea proiect finanțat prin Programul Anghel Saligny este legătura Lipovei cu județul Timiș. Odată cu acest proiect vom rezolva una dintre marile probleme ale zonei respective, care ține de infrastructura deficitară. Consiliul Județean Arad va crea o legătură bună cu autostrada pentru locuitorii de pe Valea Mureșului. Modernizarea acestui drum ni s-a solicitat de către locuitorii din zonă, am avut mai multe întâlniri și cu consilierul județean Cristina Ciorogar, care îi reprezintă pe locuitorii din Valea Mureșului în Consiliul Județean, și am reușit să găsim această sursă de finanțare. Pe șantier s-a lucrat la stabilizarea fundației, iar în această primăvară lucrările vor deveni deja foarte vizibile și vor progresa mult. Valoarea drumului județean Lipova-limită județ Timiș este de 50 de milioane de lei. Lungimea drumului va fi de 22,1 km”, a spus Iustin Cionca.

Președintele CJA a apreciat colaborarea cu deputatul Sergiu Bîlcea, la care „se simte experiența pe care a acumulat-o anterior, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean” și cu deputatul Glad Varga, care „a devenit principalul sprijin de la București al primăriilor din județ”. „Închei prin a accentua din nou importanța colaborării între administrațiile locale și parlamentari. La acest capitol, PNL Arad a arătat că are capacitatea să genereze și să implementeze proiecte mari!”, a spus Iustin Cionca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite