Ziua Siguranţei pe Internet la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad
Ziua Siguranţei pe Internet este marcată anual în a II-a săptămână a lunii februarie și are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ales de către copii şi adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.
Internetul este un lucru indispensabil al vieții contemporane. Este un mediu interesant, instructiv, o lume fantastică plină de informaţii utile și lucruri la care toți copiii au dreptul. Dar pentru ca această lume să ofere mereu siguranță copiilor, e nevoie ca părinții să se implice alături de copii în cunoașterea noii lumi digitale.
Din păcate, această lume ascunde şi pericole care pot fi evitate dacă sunt respectate câteva reguli şi anume: stabilirea unor reguli împreună cu părinţii de folosire a calculatorului şi internetului, evitarea de a furniza informaţii personale sau despre familia ta, parolele vor fi știute doar de tine şi părinţii tăi, nu vei da parola niciunei persoane apropiate, în cazul în care doreşti să te întâlneşti cu o persoană cunoscută pe internet, neapărat părinţii tăi vor şti sau te vor însoţi la acea întâlnire, atunci când doreşti să încarci fotografii sau filmuleţe cu tine sau cu familia ta, pe diferite site-uri unde trebuie să îţi creezi un cont, acestea vor fi văzute de părinţi mai înainte şi tot împreună cu părinţii vei crea o listă cu persoanele care îţi vor putea vedea profilul, întotdeauna dă dovadă de respect atunci când navighezi pe internet, nu trimite imagini jignitoare sau mesaje care îi pot speria sau pune în pericol pe alţii. Doar respectând aceste câteva reguli de bază vei putea naviga în siguranţă pe internet.
“Elevii clasei a IV-a B ,de la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, coordonați de doamna Bogdan Mariana, au desfaşurat câteva activităţi referitoare la siguranţa lor pe internet şi au transpus în imagini şi poezii aceste sfaturi pentru a putea fi înţelese mai bine de către cei care utilizează internetul.””, declara prof Flavia Fratila – director.