Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele școlii “Sf. Ierarh Nicolae” Arad – prilej de sărbătoare, bucurie și colind

Invitat special D-na Natalia Muzhennikova, Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, Consilier al Ambasadei Federației Ruse în România.

Zilele școlii “Sf. Ierarh Nicolae” Arad – prilej de sărbătoare, bucurie și colind
Comentează 0

Ca în fiecare an, în perioada 5-7 decembrie, se desfășoară Zilele Școlii “Sfântul Ierarh Nicolae” Arad, o școală aflată sub directa ocrotire a acestui mare sfânt ortodox. Pe parcursul celor 3 zile, au avut loc o serie de activități dedicate copiilor.

Prima zi a început cu atelierul de creație, ”Ghetuțele Sfântului Nicolae”, desfășurat de elevii școlii împreună cu grupa mijlocie a Grădiniței PP „Bambi”. Seara, elevii școlii au susținut un frumos moment de colinde după slujba Vecerniei desfășurată la Biserica Facultății de Teologie Arad.

A doua zi de dimineață, în ziua Sf. Ierarh Nicolae, elevii școlii au participat la Liturghie la Biserica Grădiște 1. Seara a avut loc, la sediul școlii, un eveniment intercultural deosebit, spectacolul „Sfântul Nicolae pe meleaguri rusești”, menit să aducă în atenția copiilor români aspecte ale culturii ruse. Invitați speciali la acest eveniment au fost: D-na Natalia Muzhennikova, Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, Consilier al Ambasadei Federației Ruse în România, Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și Dl. Bogdan Blaga, Director al Complexului Muzeal Arad. A fost o seară minunată, cu colinde tradiționale românești interpretate de copiii școlii, Mihaela Ișpan mezzosoprană a Operei Naționale București și cunoscuta interpretă de muzică populară Diana Selagea.

Seara s-a încheiat cu mult așteptatul “Târg de Iarnă”, adică jucării, prăjituri, sucuri, ceaiuri fierbinți, vin fiert, voie bună și alte colinde cântate de data aceasta de tătici.

Școala „Sfântul Ierarh Nicolae” a fost fondată în anul 2016, sub patronajul Asociației Social – Educative „Filologos” Arad și propune un mod diferit de abordare a educației, dat de perspectiva generală a pedagogiei creştin-ortodoxe, dar mai ales de valorificarea tradiţiilor culturale româneşti în învăţământ. „Considerăm că o educaţie de calitate nu poate face abstracţie de dimensiunile sufleteşti profunde ale omului și mai ales de rădăcinile acestuia. De aceea noi punem accent, în activitățile educative pe care le desfășurăm, pe tradiția, istoria și identitatea românilor. Sunt adevărate comori, fără de care ne vom pierde ca neam.”, declară Giorgiana Popan, membru fondator al Asociației Social – Educative Filologos și Director Artistic al Școlii “Sfântul Ierarh Nicolae” Arad.

Galerie foto (15)


Scrie un comentariu

trimite