Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele Aradului vin anul acesta cu evenimente organizate în mai multe locuri din municipiu, care vor fi astfel promovate / UPDATE: Călin Bibarț: „Fiecare punct important al orașului va fi pus în valoare”

Zilele Aradului vor avea loc anul acesta între 16 și 25 august, primarul Călin Bibarț ținând să menționeze că vor fi organizate evenimente în cât mai multe locuri, care vor fi astfel promovate. În ceea ce privește costurile, Daniela Pădurean, directorul Centrului Municipal de Cultură, susține că a fost alocată suma de 950.000 de lei, dar nu va fi cheltuită în întregime.

Zilele Aradului vin anul acesta cu evenimente organizate în mai multe locuri din municipiu, care vor fi astfel promovate / UPDATE: Călin Bibarț: „Fiecare punct important al orașului va fi pus în valoare”
Comentează 0

Update 1 Călin Bibarț: „Fiecare punct important al orașului va fi pus în valoare”

Evenimentele nelipsite din programul zilelor orașului sunt Ședința Festivă a Consiliului Local Municipal, Picnic Festival, Târgul Estival, concertul de muzică ușoară și cel folcloric dar și petrecerea cu spumă de la Ștrandul Neptun.

La ediția din acest an a Zilelor Aradului, un punct de atracție va fi Piața Catedralei, recent modernizată printr-un amplu proiect de regenerare urbană, unde vor avea loc diverse spectacole.

Pentru copii va fi pregătit Kid’s Land, în Piața „Avram Iancu“, un mini-parc de distracții cu tobogane, carusel și multe alte activități.

De asemenea și anul acesta din programul evenimentului nu lipsesc Fashion Festival, Bicicliștii iscusiți, decernarea „Diplomei de aur“ pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

Un alt eveniment așteptat va fi Gala de Operă prezentată de Filarmonica Arad și invitații săi de renume european Ruxandra Donose, Ramon Vargas și Valentina Naforniță,  care va avea loc în fața Palatului Administrativ, în data de 25 august.

Protagoniștii concertului de muzică ușoară vor fi Smiley, Cabron, Mira și Next Page. La finalul concertului va avea loc un impresionant foc de artificii.

 

„Ne pregătim de Zilele Aradului. Ne-am gândit să păstrăm, lucrurile bune din fiecare an, cum sunt concertele din fața Primăriei, concertul de muzică populară din Parcul Sfânta Maria, avem Picnic Festival care se va desfășura în Parcul Mihai Eminescu, dar ca o noutate ne propunem să-l extindem și în Parcul Zolt Török, pentru cei mici am pregătit un Kids Land în Piața Avram Iancu. Nu i-am uitat nici pe seniori, anul acesta ceremonia de înmânarea a Diplomelor de Aur va avea loc în incinta Palatului Cultural, ceremonie urmată de o petrecere în cinstea lor la ștrandul Bidi.  Nu în ultimul rând, de ziua orașului, în 22 august, avem ședința festivă a Consiliului Local care anul acesta va avea loc pe ștrandul Neptun, în zona bazinelor, unde vom încerca să creăm o atmosferă frumoasă, de neuitat. În concluzie, fiecare punct important al orașului va fi pus în valoare și vă așteptăm la toate evenimentele organizate pentru a celebra orașul, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Programul complet al evenimentului va fi făcut public în curând și va putea fi consultat atât în presa locală cât și online la adresele:

www.cmcarad.ro/evenimente

https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturaARAD


„Încercăm să avem evenimente în cât mai multe locuri și să le legăm între ele. Am încercat să le organizăm nu doar în fața Primăriei, ci și în Piața Catedralei, în Parcul Reconcilierii, pe Mețianu, pentru a ridica acele zone. Cel târziu anul viitor dorim să înlocuim sistemul de iluminat public de pe strada Mețianu, să facem să fie o legătură agreabilă între Piața Avram Iancu și Piața Catedralei”, a declarat primarul Călin Bibarț.

De asemenea, vor mai fi organizate evenimente pe platoul din fața Primăriei, în Parcurile Mihai Eminescu și Zsolt Török, unde va avea loc PICNIC FESTIVAL, în Parcul Chinologic, la Palatul Cultural, în incinta Gării, la Ștrandul Neptun, în Sala Ferdinand și în Parcul Regina Maria. De menționat că anul acesta Bulevardul va fi închis din spatele Teatrului, din dreptul străzii Mihai Eminescu, până în capătul Pieței Avram Iancu. Edilul a ținut să precizeze că arădenii vor putea participa la toate evenimentele fără să fie nevoiți să-și cumpere bilet, pentru că sunt organizate integral din bani publici. „Nu avem parteneriate încheiate cu entități private, care să organizeze bilete din banii lor, astfel încât nu vom avea bilete, intrarea la toate evenimentele fiind gratuită”, a declarat Călin Bibarț.

În ceea ce privește căsuțele care vor fi puse la dispoziția comercianților, acestea vor fi în număr de 50, 30 noi și 20 care au mai fost folosite și sunt funcționale. De asemenea, la fel ca și în alți ani, vor fi acceptați și comercianți care vor veni cu rulotele proprii.  „Probabilitatea ca vreun comerciant să nu primească loc este minimă. Vor fi respinși doar cei care nu dețin documentele necesare”, a ținut să precizeze Dana Pădurean.

Intrați AICI pentru a afla care este PROGRAMUL ZILELOR ARADULUI.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite