Vânătoare de comori ... pe bicicletă la Arad
Treasure Hunt sau -Vânătoarea de comori- este un joc interactiv, provocator și distractiv în egală măsură. În cadrul acțiunii, jucătorii încearcă să găsească articole ascunse sau destinații folosind o serie de indicii. Având la bază acest principiu, Asociația ZURY lansează “Vânătoarea de comori – pe bicicletă” pentru a promova mișcarea și mersul pe bicicletă în oraș. Toate probele propuse spre îndeplinire de participanți vor avea legătură cu mersul pe bicicletă.
Obiectivele acțiunii sunt următoarele:
A. Mersul pe bicicletă prin oraș în mod organizat (grup).
B. Respectarea regulilor de circulație și folosirea spațiului public și a pistelor de biciclete.
C. Cunoașterea orașului și a obiectivelor turistice ale acestuia.
D. Testarea îndemânării în folosirea bicicletei.
Regulile jocului:
1. Se vor forma echipe de câte minim 4 bicicliști (maxim 6) care se vor înscrie în cursă ca și grup. Fiecare echipă va avea un/o nume/denumire. Fiecare grup/echipă va primi o hartă a orașului și câte un prim indiciu spațial. Fiecare participant trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani împliniți la momentul desfășurării evenimentului. Nu există limită superioară de vârstă, iar participanții se pot grupa cum doresc în echipe, indiferent de vârsta participanților, respectând doar criteriul vârstei minime. De asemenea, echipele pot fi și mixte. Unul dintre participanți va avea și rol de lider de grup.
2. Timp de maxim 4 ore grupurile/echipele vor trebui să găsească cele 12 repere spațiale/puncte de oprire unde câte un Gardian îi va aștepta pentru a-i supune unor teste: fie de cultură generală, fie de îndemânare în mersul pe bicicletă pentru a primi o piesă de puzzle.
3. Fiecare test/probă va dura 10 minute și finalizarea acestuia/acesteia va aduce echipei o piesă din puzzle-ul care-i va îndruma către destinația finală. Pentru a putea realiza proba, toți membri unei echipe trebuie să fie prezenți.
4. Fie că parcurg sau nu testele, echipele vor primi indiciile pentru destinația următoare, împreună cu punctul de control de pe traseu (indiciu de traseu/check-point) parcurgând până la final toate cele 12 repere spațiale/puncte de oprire. Dacă o echipă nu a reușit să rezolve o anumită probă în timpul stabilit, nu se mai poate întoarce ulterior pentru a relua proba.
5. Daca două sau mai multe echipe se întâlnesc într-un punct, vor îndeplini testul/proba în ordinea sosirii iar cele 10 minute vor începe să fie calculate din momentul în care grupului vor începe să îi fie explicate regulile pentru respectiva probă.
6. La finalul celor 4 ore toate grupurile vor trebui să se afle la SOSIRE, destinația indicată de puzzle.
7. Departajarea se va face în funcție de procentul de completare al puzzle-ului (adică procesul de îndeplinire al testelor/probelor) și în funcție de timpul echipelor.
8. Pentru securitatea jocului și a participanților, toate echipele vor fi contactate telefonic prin intermediul liderului de grup pentru a li se comunica destinația finală, când timpul se apropie de final.
9. La finalul competiției o parte din echipe vor fi premiate, în funcție de gradul de îndeplinire al testelor/probelor propuse. Toți participanții vor primi o diplomă de participare.
10. Dincolo de o anumită competiție, inițiativa “Vânătoarea de comori – pe bicicletă” este un joc și vă rugăm să-l tratați ca atare, respectând ceilalți participanți, celelalte echipe și dând dovadă de fair-play.
Evenimentul va avea loc duminică, 11 octombrie 2015 cu începere de la orele 10:00 din Parcul Eminescu din Arad. Doritorii pot afla mai multe detalii despre competiție precum și despre modalitatea de înscriere accesând pagina dedicată evenimentului din cadrul website-ului Asociației ZURY: http://zury.org/?p=823 sau pagina dedicată evenimentului de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1249591135066555/. Înscrierile se fac în echipă (minim 4 membri, maxim 6) completând formularul de înscriere de pe site, în limita locurilor disponibile: 50, în ordinea datei/orei de înscriere. Termenul limită de înscriere este: 09/10/2015, h 18:00.
Această acțiune este organizată în cadrul proiectului , implementat de către Asociația ZURY prin intermediul programului Erasmus+, în pregătirea acestuia fiind implicați voluntari straini din Spania, Estonia și Turcia găzduiți în Arad pentru o perioadă de 10 luni.
C. P.