Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vacanța ideală la mare: mini-ghid de pregătiri

Vacanța ideală la mare: mini-ghid de pregătiri
Comentează 1

Sezonul cald e momentul perfect să te bucuri de o vacanţă la malul mării sau al oceanului, în care să te relaxezi, să îţi încarci bateriile şi să descoperi locuri noi. Bineînţeles, ca să ai parte de confort şi de o vacanţă reuşită, contează foarte mult să te ocupi de pregătiri ca la carte, de la bagaje şi până la planificarea activităţilor.

Descoperă mai jos un mini-ghid pentru a pregăti vacanţa perfectă la malul mării:

Nu uita de accesoriile esenţiale

Accesoriile esenţiale pentru vacanţă la mare te ajută să te protejezi de căldură excesivă, dar şi de razele nocive ale soarelui. Printre acestea se număra crema cu SPF, ochelarii de soare, dar şi pălăriile pentru bărbaţi sau femei. Mai poţi adăuga şi accesorii precum umbrela pentru plaja, mai ales dacă urmează să mergi şi în zone neamenajate la malul mării.

Optează pentru o cantitate suficientă de cremă cu SPF, de preferat cu factor 30 sau 50. Cremele cu filtru mineral sunt perfecte dacă petreci mult timp în apă sau practici sporturi nautice, precum surf.

Ochelarii de soare se numără şi ei printre accesoriile esenţiale. Optează pentru ochelari de soare cu lentile de calitate, care oferă protecţie înaltă. Fie că e vorba de ochelari de soare pentru bărbaţi, fie că e vorba de modele pentru femei sau copii, calitatea lentilei primează.

Protejează-te de insecte

Nu doar ochelarii de soare pentru barbati sau femei şi crema cu SPF sunt necesare pentru protecţie în vacanţă, ci sprayul sau crema anti-insecte. Cauta un produs care să protejeze atât împotriva ţânţarilor, cât şi împotriva căpuşelor. Căpuşele pot transmite boli infecţioase, astfel încât prevenţia devine esenţială.

Sprayul sau crema anti-insecte se aplică în cantitate generoasă, fie pe parcursul întregii zile, fie după lăsarea serii, în funcţie de zona în care te afli.

Planifica câteva activităţi

O vacanţă la plajă va fi şi mai frumoasă dacă planifici câteva activităţi fun, de care să te bucuri alături de familie, prieteni sau chiar pe cont propriu. În funcţie de zona unde urmează să călătoreşti, cauta locuri de vizitat, sporturi pe care le poţi testa sau chiar ateliere creative ori sesiuni de SPA.

Cea mai bună metodă de a găsi activităţi pe care să le încerci în vacanţă este să foloseşti internetul sau să ceri sfatul prietenilor ce au călătorit în zonă. Ţine cont de stilul tău de viaţă când alegi astfel de activităţi. Spre exemplu, dacă nu îţi place sportul şi nu ştii să înoţi, sari peste kitesurfing sau surfing.

Foloseşte un TO DO list

Un TO DO list te ajută să îţi planifici vacanţă mai uşor, atât înainte de plecare, cât şi odată ce ai ajuns la destinaţie. Foloseşte un planner, o agendă sau chiar aplicaţia de Notes din telefon ca să alcătuieşti un TO DO list pentru vacanţă. Notează toate lucrurile de care vrei să te bucuri, dar şi lucrurile pe care nu vrei să le uiţi. Un TO DO list poate să conţină activităţi, un program pe zile, dar şi produse pe care trebuie neapărat să le pui în bagaj.

Împachetează cu atenţie

Un bagaj pregătit cu atenţie te va scuti de multe neplăceri când ajungi la mare sau la ocean. Începe cu hainele potrivite, de la costume de baie şi până la piese lejere, din în sau bumbac. Materialele textile 100% naturale, vaporoase, reprezintă cea mai smart alegere pentru sezonul cald, mai ales dacă urmează să petreci mult timp în aer liber. Pantalonii de în, tricourile din bumbac, rochiile lejere, toate îşi merită locul în bagajul pentru vacanţă.

Nu uita nici de încălţămintea potrivită, precum sandalele, saboţii, espadrilele sau tenişii. Cauta modele confortabile, din materiale subţiri, care să se preteze pentru locaţia în care te vei afla.

În afară de haine, ia cu tine şi câteva obiecte care să ţină plictiseala la distanţă. Dacă îţi place să citeşti, optează pentru câteva cărţi sau reviste. Dacă preferi jocurile sau platformele de streaming, împachetează tableta. În cazul în care preferi să scrii sau să desenezi, ia cu tine o agendă, un carneţel şi un creion mecanic sau un pix.

Ia-ţi produsele de îngrijire cu tine

Nu trebuie să iei o pauză de la rutina de îngrijire când pleci în vacanţă, mai ales la mare, unde soarele arde cu putere şi vei petrece ceva timp în apă sărată sau clorinata. Asigură-te că împachetezi un gel de duş şi un cleanser blânde cu pielea, care să nu usuce, dar şi o cremă hidratantă pentru ten. O loţiune după plajă îţi va fi utilă dacă stai la soare, însă folosirea acesteia nu trebuie să excludă crema cu SPF, pe care e bine să o aplici regulat.

Inspiră-te din sfaturile de mai sus ca să pui la cale vacanţă ideală la mare sau la ocean. Nu uita de accesoriile esenţiale, protejează-te de soare şi insecte, împachetează haine lejere şi nu uita să planifici şi câteva activităţi fun.


Scrie un comentariu

trimite