Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un polițist al IPJ Arad a fost dus la audieri în cazul perchezițiilor din această dimineață

În urma perchezițiilor din această dimineață, din județul Arad, desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timișoara, a fost condus, la audieri, un agent din cadrul I.P.J. Arad. 

Un polițist al IPJ Arad a fost dus la audieri în cazul perchezițiilor din această dimineață
Comentează 0

„Instituția noastră se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea”, spun cei de la IPJ Arad.

Activitățile se desfășoară în județele Arad, Suceava, Dolj, Călărași, Sibiu, Iași, Teleorman, Mehedinți, Timiș, Braşov, Covasna, Argeş, Ilfov, Constanţa și în municipiul București, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale organizate autohtone, dar cu ramificaţii transfrontaliere în Cehia, Bulgaria și Ucraina, constituite în scopul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă cu ţigarete, produse accizabile (tutun), materiale explozive (pirotehnice) şi spălare a banilor.

Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022 - 2024, membrii celor două grupuri infracționale ar fi procurat bunurile accizabile din afara României, le-ar fi introdus fraudulos în țară (cu complicitatea sau susținerea unor funcționari), transportat și depozitat, în scopul valorificării pe piața neagră.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate 38.019.640 de ţigarete (dintre care peste 24.000.000 pe parcursul a 12 acțiuni de prindere în flagrant delict), 64 de tone de tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a celor două grupuri este de 12.740.000 de euro.

Sunt puse în executare peste 50 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, dintre care patru sunt funcționari, audierile fiind realizate la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timișoara.


Scrie un comentariu

trimite