Un mare succes arădean: Spitalul Județean inclus în Programul Național de Boli Cardiovasculare
După o muncă de un an de zile, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca își vede visul împlinit: Aradul a fost inclus de Ministerul Sănătății în Programul Național de Boli Cardiovasculare. Asta înseamnă că arădenii vor putea beneficia de acum pe cheltuiala statului și nu a Consiliului Județean Arad sau a lor înșile de intervenții care fie previn infarctul, fie în situațiile în care s-a produs deja infarctul miocardic pot salva viața pacienților.
Este o realizare în premieră pentru sistemul medical din Arad. Aceste intervenții erau până acum finanțate din bugetul Consiliului Județean ceea ce înseamnă că odată cu includerea Aradului în Programul Național de Boli Cardiovasculare sumele respective vor putea fi folosite pentru alte investiții. Această mare realizare vine ca urmare a preluării de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a Laboratorului de Cardiologie Intervențională. Echipa doctorului Cristian Dina a realizat în ultimul an peste 800 de intervenții care pot însemna tot atâtea vieți salvate.
Trebuie să remarcăm faptul că odată cu preluarea acestui Laborator de Cardiologie Intervențională de către Spital, la Arad se realizează în cadrul Spitalului în sistem public intervenții pentru care până nu demult pacienții plăteau sume consistente de bani în regim privat, ori erau puși pe drumuri la Timișoara sau în Ungaria. Faptul că acest Laborator este funcțional nu reprezintă doar un avantaj material în ceea ce privește intervenția chirurgicală în sine, ci este o mare economie de timp și de bani pentru pacienți și familiile lor, care nu mai sunt puși pe drumuri și au posibilitatea unui tratament foarte aproape de casă.
Președintele Consiliului Județean Arad mulțumește în mod public pentru includerea Aradului în Programul Național de Boli Cardiovasculare echipei de specialiști din cadrul Consiliului Județean Arad care a lucrat la acest proiect amplu, echipei de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și doctorului Cristian Dina, care a ales să rămână la Arad și să profeseze aici, deși ar fi avut oferte mult mai tentante din țară și din străinătate. Acum, preocuparea managementului Spitalului trebuie să se îndrepte înspre identificarea și pregătirea unor medici tineri, care să poată completa echipa Secției de Cardiologie.