Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tortul Anului 2019 este tortul dietetic numit Love Story

Tortul Anului 2019 este tortul dietetic numit Love Story
Comentează 0

Pentru câștigarea trofeului Tortul Anului 2019 concurenții au fost provocați să dezvolte un tort dietetic, inovativ cu o denumire originală tematica categoriei fiind: Torturile dietetice. Cel mai bun tort dietetic a fost creat de Geambazu Domnica și are blat din făină de ovăz, zahăr de stevie, lapte de quinoa BIO, semințe de in și pudră naturală de maca, precum și mousseuri din rodie, brânză dietetică, soc, morcov și țelină. Premiul internațional, Cake of the Year, a fost câștigat de Ciobaniuc Vasilica. Tortul ei, numit Nasa Cake conține chlorella și spirulină.

Premiații categoriei:

Locul I: Geambazu Domnica – GNF Bakery Products, Constanța

Cake of the Year: Ciobaniuc Vasilica – Megasimitis, Constanța

Locul II: Chitu Vasile – Confiden Travel, Pitești

Locul III: Șerbu Camelia Irina

A fost acordat un premiu special pentru inovație d-lui Ștefan Alexandru de la Moncris Srl. La tortul lui, numit Bios Cake, a folosit bioceluloză, iar folosirea biocelulozei într-un preparat este o premieră în România. Sponsorul Bronze al Concursurilor GastroPan 2019, Puratos Prod, a oferit câștigătorului premiului special un seminar de ciocolaterie de 2 zile în Belgia, la sediul Puratos Prod.

Frumusețea Provence-lui în pastă de zahăr

La această categorie concurenţii au prezentat o piesă artistică compusă din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite au fost realizate din pastă de zahăr, respectând tematica impusă. Tematica creațiilor din pastă de zahăr a fost Frumusețea Provence-lui văzută de artistul cofetar.

Cea mai reușită creație artistică din pastă de zahăr a fost inspirată de câmpurile de lavandă, lanurile cu floarea soarelui, morile de vânt – parte integrantă a peisajului Provence-lui. Creația a fost realizată de Velniceriu Ionela de la Megasimitis, Constanța. Premiații categoriei:

Locul I – internațional: Velniceriu Ionela – Megasimitis, Constanța

Locul I: Nistor Cristina – Belpan, Suceava

Locul II: Solovastru Radu Călin – Deliciile Kronstadt, Brașov

Locul II: Mihut Flavia

Locul III: Egyed Nora

Locul III: Orosz Krisztina

Cea mai reușită creație artistică din ciocolată este o sculptură din ciocolată: ”Chemarea Mării”

La această categorie au fost prezentate piese artistice compuse din elemente structurale şi decorative obţinute exclusiv din ciocolată, montate pe o machetă artificială (polistiren). Formele, decorurile şi culorile folosite erau din ciocolată. Tematica creațiilor din ciocolată a fost la libera alegere a participanților.

Cea mai frumoasă creație artistică din ciocolată a fost realizată de Nistor Cristina de la Belpan Srl, Suceava.

Felicitări cofetarilor talentați care au prezentat cele mai bune sortimente de produse cofetărie în cadrul Concursurilor GastroPan 2019!

                                                                                                                               

Sponsorul Gold al Concursurilor GastroPan este Snick Ambalaje și Consumabile, iar Sponsorii Bronze sunt Cursurile PanGastRo, Puratos Prod, Green Sugar, B&B Super Import SRL-Wilton Romania și Autotherm.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și imagini de la edițiile anterioare vizitați pagina www.gastropan.ro

sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.042 sau e-mail info@gastropan.ro


Scrie un comentariu

trimite