Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Toalete închise pe A1, inclusiv la PTF Nădlac II, din cauza unei licitaţii contestate

Mai multe toalete de pe autostrada A1 sunt închise de două săptămâni, inclusiv cele de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, după ce licitaţia organizată de autorităţi pentru întreţinerea acestor spaţii de servicii a fost contestată.

Toalete închise pe A1, inclusiv la PTF Nădlac II, din cauza unei licitaţii contestate
Comentează 0

Şoferii care ies din ţară pe la Nădlac II au sesizat că nu mai au acces la toaletele din parcarea pentru camioane de pe autostradă, care sunt încuiate, fiind nevoiţi să aştepte trecerea graniţei pentru a merge la cele din Ungaria. În România, cea mai apropiată toaletă funcţională de pe autostradă este la 25 de kilometri, la Pecica, dar şoferii ar trebui să facă cale întoarsă.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara au declarat, pentru Agerpres, că nouă toalete de pe autostradă sunt închise din cauză că nu mai are cine să le întreţină, în condiţiile în care a expirat contractul cu firma care făcea acest lucru, iar licitaţia pentru atribuirea serviciilor a fost contestată.

„De la începutul lunii octombrie am fost nevoiţi să închidem în total nouă spaţii de servicii de pe autostrada A1, între Nădlac şi Cunţa, deoarece procedura de licitaţie pentru găsirea unei firme care să asigure serviciile de ordine şi curăţenie în aceste spaţii a fost contestată. Până la soluţionarea acestei contestaţii depuse la CNSC, şoferii pot folosi spaţiile de servicii din parcările concesionate de pe A1. Cea mai apropiată parcare faţă de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este la kilometrul 558 al autostrăzii, la Pecica”, a declarat purtătorul de cuvânt DRDP, Alina Sabou.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Transportatorilor „Europa 2002”, Adrian Pop, care reprezintă circa 2.200 de companii din domeniu ce au peste 15.000 de camioane, a declarat, pentru Agerpres, că lipsa toaletelor este o problemă mai veche pentru şoferii care aşteaptă în coloane la ieşirea din ţară.

„Toaletele de la Nădlac II, care acum nu mai funcţionează, erau insuficiente şi înainte, pentru că şoferii stau în coloane de patru – cinci kilometri pe autostradă, aşa că ei oricum nu ajungeau în parcare. Este o situaţie neplăcută, să stai atâtea ore blocat pe autostradă fără să ai unde să îţi faci nevoile”, a spus Pop.

Reprezentanţii DRDP Timişoara nu au putut preciza când se va soluţiona contestaţia şi vor fi atribuite serviciile de întreţinere pentru ca toaletele să poată fi redeschise.


Scrie un comentariu

trimite