Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Teodora Ciunta a fost condamnată la 6 ani și 8 luni de închisoare

A fost pronunțată a doua condamnare pentru Teodora Ciunta, decizie care nu este definitivă, de magistrații Tribunalului Arad care au condamnat-o la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență. Prima condamnare a venit în luna februarie, de 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost prinsă în flagrant primind suma de 25.000 de lei pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical. 

Teodora Ciunta a fost condamnată la 6 ani și 8 luni de închisoare
Comentează 0

Instanța a contopit pedepsele primite azi și cea din februarie, urmând ca Teodora Ciunta să execute o pedeapsă de 6 ani și 8 luni pentru trafic de influență. Tribunalul Arad „contopește pedeapsa principală de 2 (doi) ani închisoare aplicată prin sentinta penală nr. 33/05.02.2024 a Tribunalului Arad, pronuntată în dosar nr. 142/108/2023, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 52/A/02.07.2024 a Curtii de Apel Timisoara, cu cele cinci pedepse principale de mai sus aplicate în prezenta cauză, în pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 3 (trei) ani închisoare la care se va adăuga un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite, adică un spor de 3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare, inculpata urmând să execute pedeapsa rezultantă: 6 (şase) ani şi 8 (opt) luni închisoare. În temeiul dispozitiilor art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsa principală de 6 (şase) ani şi 8 (opt) luni închisoare aplicată inculpatei, perioada retinerii din data de 6 februarie 2023 ora: 2201 la 7 februarie 2023 ora: 2201 şi a arestului la domiciliu din data de 7 februarie 2023 la 5 martie 2023 inclusiv”.

De asemenea, îi va fi confiscată suma de 74.500 de euro, dobândită prin traficul de influență. Instanța „mentine măsura asiguratorie a sechestrului luată în cursul urmăririi penale, în vederea garantării reparării pagubei produse prin infractiune cât și a executării cheltuielilor judiciare în raport de prejudiciul estimat, până la concurenta sumei de 74.500 Euro, asupra bunurilor imobile ale inculpatei. Dispune confiscarea de la inculpată a sumei 74.500 Euro, sumă dobândită prin comiterea infractiunilor de trafic de influenta în formă continuată”.

Potrivit DNA, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 de lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital. 


Scrie un comentariu

trimite