Studenții UAV au investit idei în „Atelierul de antreprenoriat”
Studenții UAV au investit idei în „Atelierul de antreprenoriat”
Moneasa a fost locația perfectă pentru „Atelierul de antreprenoriat. Școala de vară”, proiectul derulat de către Asociația Edu4Future și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad și finanțat de către Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad.
„A fost un proiect foarte util, în special pentru studenții de la Științe Economice, care i-a adus mai aproape de lumea afacerilor. Au primit feed back din partea antreprenorilor la ideile lor de afaceri, ceea ce cred că este un mare câștig pentru fiecare dintre participanți. Aceste proiecte aduc un plus de valoarea activității didactice și creează legături puternice între studenți și mediul de afaceri”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.
Un atelier în care au lucrat 15 echipe de studenți care și-au prezentat conceptele inedite de afaceri cu care au concurat pentru a ajunge în finala competiției. Cele mai bune 3 concepte au fost prezentate de către studenți în fața juriului compus din oameni de afaceri și profesori.
„Am urmărit în special spiritul inovator al ideilor prezentate, dar și viabilitatea pieței de desfacere sau performanța financiară estimată. Au fost proiecte foarte reușite și nu ne-a fost deloc ușor să selectăm care este cel mai bun dintre ele” a punctat decanul Facultății de Științe Economice, Sanda Grigorie.
Cele mai bune echipe
Primul loc a fost ocupat de echipa formată din Bejenari Sabina și Costea Raluca și ideea lor de a crea un „Club de dans de afaceri”, locul II s-a dus spre Dinescu Maria-Roberta și Herţeg Patricia Claudia pentru conceptul „Ambalaje biodegradabile realizate în cadrul S.C. PAROL S.R.L” iar locul III a revenit echipei Komalpreet Kaur și Mihălescu Mihaela pentru „After school desfășurat în cadrul S.C. PANDA AFTER SCHOOL S.R.L”.Echipele câștigătoare au primit cărți despre management și carduri cadou.
La evenimentul de premiere au participat studenți, masteranzi, dl. Gabriel Popescu - reprezentant zonal Ministerul Turismului, Antreprenoriatului și Turismului, d-na Ioana Pintea - antreprenor (Alumni - Facultatea de Științe economice UAV Arad), d-na Mădălina Blaga – S.C. Educamp Social S.R.L. și dl. Dan Ușvat– antreprenor S.C. Agromec Curtici S.A. Din partea Centrului Cultural Județean Arad a participat Ioana Engelhardt, managerul centrului.
„La finalul proiectului se va realiza o broșură care va prezenta rezultatele proiectului, dar și informații utile despre conceptul de antreprenoriat, despre imaginea antreprenorului și cultura antreprenorială în județul Arad” a precizat Radu Blaga, directorul de proiect.