Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La teatru pentru sport: CS Universitatea Arad și-a premiat performerii într-o nouă gală altfel!

La teatru pentru sport: CS Universitatea Arad și-a premiat performerii într-o nouă gală altfel!
Comentează 0

A devenit deja o tradiție pentru Clubul Universitatea Arad să aibă întâlnirea de final de an cu performerii săi pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, într-o nouă gală altfel. Și de această dată, în public s-au aflat euforicii susținători ai sportivilor, în special părinții, bunicii, frații sau surorile celor mici, componenți ai secților de gimnastică aerobică sau judo. Rând pe rând, Ovidiu Șerban, directorul grupării arădene și colaboratoarea sa de încredere, Ramona Haidu, creatoarea uneia dintre cele mai puternice secții de gimnastică aerobică din țară, i-au pus în lumina reflectoarelor pe cei care au făcut cinste cu rezultatele lor și anul 2024 și care au făcut din CS UAV cel mai bun club arădean al anului.

Rectorul Teodor Cilan – impresionat de showul gimnastelor la debutul la Gala CS UAV Arad

La rândul ei, Primăria îi va răsplăti pe cei mai buni dintre cei buni luni seara, la kilometrul zero, unde ar trebui să ajungă și vicecampionii mondiali cu echipa de „aerobică”, Darius Branda și Vlăduț Popa. Ca în fiecare an, secția unde activează Elena Odorog, Denisa Maxinan, Alexandra Popa și Claudia Fărcuți a susținut mare parte din programul artistic ce a îmbrăcat evenimentul de joi seara. Gimnaste și gimnaști de toate vârstele și-au arătat aptitudinile pe scenă, după care au împânzit și audiența cu energia lor.  În mijlocul sportivilor s-a aflat în premieră și conf. univ. dr. Teodor Cilan, care a devenit noul rector al Universității Aurel Vlaicu în primăvară și s-a lăudat deja cu titlul de vicecampioană națională a baschetbalistelor.

Revederi plăcute la FCC UAV Arad: „Fetele să fie bucuroase!”

Apropo fetele în „galben-albastru”, acestea s-au prezentat cu profesorul Dan Moraru la timonă, în condițiile în care antrenorul Miroslav Popov a plecat acasă, în Serbia, așteptând permisul de ședere. „Fetele să fie bucuroase, au ce învăța de domnul Moraru, o enciclopedie a baschetului”, a ținut să transmită Șerban, în legătură cu antrenorul de 79 de ani, care în acest an a primit titlul de Excelență Sportivă din partea conducerii Federației Române de Baschet. Și tot ca o noutate a anului 2024, Zsofia Meszar s-a întors în familia CS UAV, dar de data aceasta nu ca sportivă (aceasta a fost, printre altele, vicecampioană europeană gimnastă aerobică), ci ca fiziterapeut a FCC UAV Arad.

Judoka, rugbiștii și atleții au întregit tabloul familiei CS UAV

Luptătorii de sambo și judoka de la CS UAV au cules și în 2024 zeci de medalii la toate categoriile de vârstă. Carol Szabo, Arpad Nagy și Adrian Moldoveanu sunt profesorii sportivilor de pe tatami, ultimul venind recent chiar dintr-un stagiu de pregătire din Japonia. La mare concurență cu gimnastele și judoka grupării „stundețești” au făcut spectacol pe scena Teatrului „Ioan Slavici”.

Mult mai liniștiți au fost rugbiștii lui Marian Grindei, Eugen Argintaru și Cătălin Fercu, care – deocamdată- țin stindardul doar prin intermediul competiției naționale în 7. Evident, ei nu au avut unde să se desfășoare la teatru, ca și atleții lui Gabriel Boga, care, de asemenea, au fost în top in 2024, în special prin Nicolae Coman.

Ovidiu Șerban: „Dacă produci rezultate, ai și tot ce-ți trebuie, ne-am dezeechilibrat în momentul în care a trebuit să ajutăm baschetul”

Clubul studențesc a avut un pachet simbolic pentru fiecare sportiv și antrenor, iar rezultatele de top au fost premiate și cu bani. Concluzia anului la CS Universitatea a tras-o Ovidiu Șerban. „În general, ne facem pașii cum trebuie, există susținerea de care avem nevoie. Dacă produci rezultate, ai și tot ce-ți trebuie. Anul ăsta se pare că Ministerul din nou a avut grijă de noi, adică noi, cluburile sportive universitare care ne-am făcut treaba, nu avem de ce să fim nemulțumite. Am fost un pic dezechilibrat în momentul când a trebuit să ajut echipa de baschet, adică să devin eu principalul finanțator pe ultimele luni. Nu vreau să comentez, important este să facem treabă bună și să sperăm că, anul viitor, oamenii care sunt îndreptățiți să ia niște decizii, să înțeleagă că sportul și războiul, la ora actuală, fac imagine. Nimic altceva, nu panseluțe, nu vopsitul gardurilor. Fondul de premiere din acest an a fost mare, ca de obicei. Putea fi puțin mai mare, dar echipa de baschet a fost prioritară acum. Mi-ar fi plăcut să vină și mai mulți sportivi în această seară, dar unii sunt încă în pregătiri, iar Prodan nu și-a revenit operația de genunchi. Șahul este la un concurs în Ungaria, iar la atletism avem o scădere, nu vreau să comentez, nu este din vina clubului. O să facem un stadion Gloria foarte frumos, dar nu avem oamenii cu care să lucrăm. Pregătirea se face pe mai multe nivele, ești antrenor de copii, de juniori, de seniori.

Nimeni nu spune că antrenorul de copii nu e bun sau antrenorul de juniori nu e bun, dar în momentul când te duci la nivel de seniori, e altceva. Am încercat să fac și o secție de volei, dar nu am reușit. Am sunat de două, trei ori, nu mi-a răspuns nimeni. Într-adevăr, Victoria Nădlac are niște rezultate foarte bune la nivel de volei, dar după aceea ce fac copiii, unde merg ei? Trebuie ca să privești și perspectiva lucrurilor, degeaba echipa este foarte bună la juniori”, a spus președintele grupării studențești.

„Politicienii nu înțeleg care e rolul sportului, care e imagine, educație, sănătate! Panseluțele se ofilesc!”

Revenind puțin la chestiunea anulării de către Primărie a sesiunii a doua de proiecte pentru fonduri nerambursabile, Șerban a adăugat: „În situația în care suntem acum, trebuie felicitate celelalte cluburi, adică CSM-ul, CSȘ-ul, AMEFA, Beldiman, Pro Volei că merg mai departe. Politicienii nu înțeleg care e rolul sportului, cluburile nu au posibilități, mă mir cum se descurcă. Și trebuie apreciați toți cei din Arad care încercăm să ieșim din anonimat și să facem ceva. Dacă nu înțelegem ce înseamnă sportul la ora actuală, adică imagine curată, în primul rând. Poate mă aude cineva, de-aia există Olimpiadă, campionate mondiale sau turnee Grand Prix-urile cu 60-70 de mii de oameni pe stadion. Nu e doar fotbalul, cu toate că eu sunt drucker. În general, sportul aduce imagine, face educație și ne face mai sănătoși. Panseluțele se ofilesc”.

Călin Mnerie

www.sportarad.ro

Galerie foto (141)


Scrie un comentariu

trimite