Simpozionului Internațional ,,Cercetăm, analizăm, experimentăm, aplicăm și comunicăm”, la Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad
Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad a fost gazda Simpozionului Internațional ,,Cercetăm, analizăm, experimentăm, aplicăm și comunicăm”, organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra”, Arad .
Tot în cadrul simpozionului a avut loc și concursul regional de aplicații practice și creații artistice, la care au participat elevi din Arad și din mai multe județe din țară, atât direct cât și indirect. Concursul a avut ca scop creşterea calităţii educaţiei tinerilor, prin dezvoltarea creativităţii lor, precum și creşterea gradului de conştientizare în rândul elevilor și cadrelor didactice, cu privire la importanţa aplicabilităţii practice a bagajului de informaţii acumulate pe parcursul anilor de studiu.
În deschiderea simpozionului , participanții s-au delectat cu un frumos moment artistic, care a cuprins dansuri populare, cântece populare, dar și breakdance și muzică folk, moment pregătit și susținut de elevii colegiului dar și de elevi de la Școala Gimnazială ,,Iosif Moldovan ,,din Arad. Totodată, s-a desfășurat și o demonstrație de dresaj canin, care a incântat pe mici și mari, deopotrivă. Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor partenere, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Casa Corpului Didactic ,,Alexandru Gavra” Arad, Primăria Municipiului Arad, Universitatea “Aurel Vlaicu”, Arad, Universitatea “Vasile Goldiș”, Arad, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “ Regele Mihai I al României”, din Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad, Poliția Locală Arad, precum și reprezentanți ai asociațiior cu care școala colaborează.
Lucrările susținute în plen au avut subiecte interesante, atât pentru elevi cât și pentru cadre didactice, de la gemoterapie la chimia în viața de zi cu zi, studiul asupra căpușelor, diseminarea proiectului Erasmus +, ,,Lecții atractive, elevi mai buni”, exemple de bune practici în atelierul de industrie alimentară , Andaluzia- artă, tradiție, istorie, literatură , voluntariat. Alături de invitați din mediul universitar și preuniversitar , au participat și voluntari din 7 țări, Spania, Italia, Franța, Turcia, Columbia, Portugalia, Mexic.