Sfaturi pentru integrarea oglinzilor și felinarelor în temele de decor existente - echilibrul subtil într-un ambient desăvârșit
Dacă vorbim de echilibru în design exterior și interior, cu siguranţă luminile și modul în care sunt proiectate, sunt detalii care oferă amenajării autenticitate. Cu felinare inteligent alese și integrate sau cu oglinzi montate în puncte cheie lumina poate fi proiectată în mod somptuos, permițând crearea unui decor luminos, chiar şi în zone în care echilibrul poate fi adus destul de greu.
Despre felinare - ce soluții oferă
Accesoriile de tip felinare se evidențiază în primul rând datorită funcției practice. Totuși nici aspectul estetic al acestora nu trebuie neglijat. Un felinar realizat din lemn cu detalii moderne subtile poate fi elementul care oferă un aer romantic unei terase sau unui balcon amenajate pentru a petrece în liniște câteva ore după serviciu. Folosind felinare de diferite dimensiuni, cu finisaje cât mai naturale, în detrimentul altor surse de iluminare, poți crea un ambient unic relaxant, perfect pentru conversaţie şi servirea unei băuturi revigorante.
În magazinele, există numeroase tipuri de felinare, de la cele cu bambus, ce au aspect oriental, la modelele metalice moderne şi variantele cu finisaje naturale confecţionate din lemn. Fiecare piesă reușește să ofere unicitate și căldură spațiului exterior pe care îl completează.
De ce să alegi oglinzi decorative pentru interior?
În continuare, n-am propus să ne oprim atenția și asupra decorațiunilor de tip oglinzi. Acestea sunt instrumente folosite pentru a crea senzația de spațiu mare, pentru a pune în valoare anumite punct focale şi a distrage atenţia de la alte elemente pe care nu vrei să le accentuezi. Oglinzile reflectă lumina și imaginile, deci sunt accesorii care ajută în design interior, în special dacă sunt combinate cu alte accesorii sau corpuri de iluminat.
Pentru a crea un decor dinamic optează pentru oglinzi care să se blendeze bine în ambient. Spre exemplu într-o încăpere minimaliste, alege să montezi oglinzi mici cu rame metalice şi fixează-le în puncte cheie. Dacă decorul general are vibe borem selectează oglinzi cu rame ce au finisaje antichizate. În camerele cu aspect modern optează pentru oglinzi de mici dimensiuni cu rame simple. În decorurile echilibrate, oglinzile nu trebuie să fie mari, dominatoare. Sunt mai expresive cele de dimensiuni mici, ce se lasă descoperite subtil în povestea creată.
Oglinzile reflectă lumina naturală sau artificială și pe care o răspandesc discret, creând astfel un mediu luminos și plăcut. De asemenea, ele adăugă profunzime și interes spațiului prin reflexiile lor, contribuind la creionarea unei atmosfere dinamice și captivante.
Sursa de imagine: fizkes - stock.adobe.com