Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria Google Pixel 9 foarte rezistentă la tentativele de hacking

Seria Google Pixel 9 foarte rezistentă la tentativele de hacking
Comentează 0

Seria Google Pixel 9 a fost lansată în luna august a acestui an. Toate cele patru modele din noua serie a gigantului american de internet au un design elegant și sunt foarte bine dotate cu funcții de inteligență artificială. Noua seriecuprinde pe Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Google Pixel Pro XL și Google Plixel 9 Pro Fold. Dar, dincolo de caracteristici și specificații, Google a transformat noua serie într-o adevărată fortăreață în materie de securitate.

Potrivit site-ului francez PhonAndroid, Google a dezvăluit cum a făcut ca telefoanele din seria Pixel 9 să fie foarte de rezistente la tentativele de hacking. Sistemul de securitate este complet invizibil pentru utilizatori și, totuși, face noile smartphone-uri Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Google Pixel Pro XL și Google Plixel 9 Pro Fold sunt teoretic impenetrabile. Ultimul, Google Plixel 9 Pro Fold, este un concurent serios pentru Samsung Galaxy Z Fold 6, lansat și el în iulie acest an.

Un smartphone nu se rezumă doar la ceea ce afișează pe ecran. Acesta este, evident, aspectul care ne interesează cel mai mult în fiecare zi. Totuși, pentru a ajunge acolo, în interiorul dispozitivului au loc permanent foarte multe procese invizibile cu ochiul liber. Chiar și când este în buzunar telefonul nu doarme niciodată. Dar, același lucru îl fac și hackerii. Aceștia examinează în cele mai mici detalii, nu numai telefoanele Google, dar și cele Samsung, Apple, Xiaomi sau Sony, pentru a găsi defecte care să le permită să se infiltreze în mobil și să-ți fure informațiile personale.

Din acest motiv, producătorii lucrează pentru a securiza componentele și software-ul specific funcționării dispozitivului. Nu vorbim doar de Android sau iOS, ci și de programe folosite de exemplu pentru a gestiona trimiterea de mesaje sau conexiunea la Internet.

La acest nivel, Pixelii Google sunt ca și celelalte telefoane emblematice de pe piață, consolidate an de an, cu fiecare lansare a unei noi generații în privința securității. Dar, cum vorbim de seria Google Pixel 9, aceste modele Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Google Pixel Pro XL și Google Plixel 9 Pro Fold se dovedesc a fi printre cele mai sigure de pe piață.

Într-o recentă postare pe blog, firma cu sediul în Mountain View dezvăluie modificările pe care le-a făcut celor mai noi telefoane în ceea ce privește dispozitivele anti-piraterie. Din câte se pare, totul se concentrează pe o componentă numită bandă de bază.

Pe scurt, este cipul responsabil pentru întreaga parte de telefonie și comunicații cu o rețea celulară: apeluri, mesaje, date etc. Același nume este folosit pentru a desemna software-ul pe care îl încorporează. Având în vedere importanța sa, înțelegem de ce este o țintă primordială pentru persoanele cu intenții rele. Google nu a dat detalii mai amănunțite despre aceste lucru, de înțeles în contextual în care hackerii abia așteaptă.

 

Foto: Google.com


Scrie un comentariu

trimite