Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se introduce gazul la Zărand și Olari

Continuă demersurile pentru extinderea rețelei de gaze naturale în județ, iar acum este în actualitate introducerea rețelei în localitățile Zărand și Olari. Consiliului Județean Arad a constituit în favoarea celor două comune dreptul de uz și a dreptul de servitute asupra unor terenuri proprietate publică a județului Arad. Pe aceste terenuri vor trece rețelele edilitare de gaz.

Se introduce gazul la Zărand și Olari
Comentează 0

„Introducerea rețelei de gaz în localitățile județului este un semn de progres, de dezvoltare. Asigurăm în primul rând confortul populației, dar și condiții pentru atragerea de investitori, care vor crea locuri de muncă. Este o zonă în care Consiliul Județean Arad a investit mult în infrastructura rutieră. Prin modernizarea drumurilor Sântana-Olari-Sintea Mică, Nădab-Cintei-Zărand-Seleuș și Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa s-a realizat conectarea celor două comune, dar și o legătură modernă și facilă cu principalele orașe din zonă: Sântana, Chișineu-Criș și Ineu”,  a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Proiectul prevede alimentarea cu gaze naturale pentru circa 1.800 de locuitori, aferent celor două comune, respectiv celor patru localități: Olari, Sintea Mică, Zărand și Cintei. Finanțarea urmează să fie făcută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și reprezintă un obiectiv de bază pentru cei doi primari, Petru Răuț (Olari) și Gheorghe Dudaș (Zărand).

„Suntem lideri de proiect, creăm o oportunitate de dezvoltare atât pentru noi, cât și pentru comuna vecină, Olari! Oferim un confort locuitorilor, dar și o deschidere pentru posibili investitori”, a declarat Gheorghe Dudaș, primarul comunei Zărand. Acesta a fost completat de Petru Răuț, primarul comunei Olari: „Este un proiect de suflet, care completează eforturile Consiliului Județean, care a modernizat drumurile Sântana-Olari-Sintea Mică și Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa, prin care avem asigurată o rețea de drumuri care ne leagă de comunitățile vecine! Rețeaua de gaz reprezintă un bonus pentru dezvoltarea comunei noastre!”

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite