Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Arad, învingătoare în proiectul: „Povestea limbii române"!
Elevii claselor a III-a B şi a III- C de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Arad coordonaţi de prof. învăţământ primar Silaghi Florentina şi Furman Raluca Sabrina au fost beneficiarii proiectului „Povestea limbii române. Curriculum opţional şi resurse educaţionale pentru clasa a III-a”, alături de celelalte şcoli din judeţ şi oraş, prin care s-a urmărit susţinerea procesului de modernizare a învăţământului preuniversitar din România, formarea sistematică a competenţelor cheie, evitarea analfabetismului funcţional, dezvoltarea abilităţilor personale, sprijin pentru susţinerea examinărilor naţionale.
După o competiţie acerbă între cei 74 de profesori din învăţământul primar din judeţul Arad şi oraşul Arad, care au implementat la clasă acest opţional, cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Arad, prof. învăţământ primar Silaghi Florentina şi Furman Raluca Sabrina au fost desemnate câştigătoare ale competiției adresate unităților de învățământ implicate în proiectul ”Povestea limbii române. Curriculum opțional și resurse educaționale pentru clasa a III-a”. Astfel zilele trecute în organizarea Ministerului Educaţiei Naţionale şi a coordonatorilor proiectului s-a desfăşurat într-un cadru festiv la Bucureşti festivitatea de premiere şi de încheiere a proiectului. Primii cinci elevi din fiecare clasă vor primii câte un ghiozdan complet utilat iar doamnele învăţătoare au câştigat un set educaţional format dintr-o tablă interactivă, un videoproiector, laptop şi 10 tablete.
Acest proiect s-a desfăşurat la nivel naţional şi a fost destinat elevilor din clasa a III-a, folosind o abordare inovativă și extinzând utilizarea TIC în activitățile de predare-învățare-evaluare. Proiectul a fost implementat de Ministerul Educaţiei Naționale - Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă şi sunt co-finanțate din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).
Prin aceste activităţi de formare continuă, se urmăreşte să se asigure promovarea unui învăţământ de calitate, sprijinind cadrele didactice în demersul lor educativ.
Implementarea la clasă a acestui opţional a fost o provocare şi o experienţă inedită pentru întreaga echipă implicată în acest proiect. Aşteptăm cu nerăbdare derularea unui nou proiect educaţional în şcoala noastră.
Prof. înv. primar,
Silaghi Florentina
Furman Raluca Sabrina