Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răzvan Cadar susține că la Bocsig se vor construi două noi puțuri de apă și un rezervor

Consiliul Județean Arad a preluat de la comuna Bocsig și, apoi, a concesionat către Compania de Apă un teren de 1.900 m.p. pentru a dezvolta sistemul de alimentare cu apă din zona respective. De menționat că microsistemul din Bocsig alimentează cu apă alte patru comune Beliu, Hășmaș, Craiva și Archiș.

Răzvan Cadar susține că la Bocsig se vor construi două noi puțuri de apă și un rezervor
Comentează 0

„În vară ne-am confruntat cu o criză a apei potabile din Bocsig, din cauza secetei. Atunci, am promis că vom găsi o soluție, că vom rezolva problema, mai ales că din această sursă de apă se alimentează și comunele Beliu, Archiș, Hășmaș și Craiva. Prin preluarea acestui teren extravilan și concesionarea către Compania de Apă se pot începe lucrările de extindere a captării apei, cât și asigurarea unei rezerve mai mari de apă, prin construirea unui nou rezervor”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Actualul rezervor de apă de la Bocsig are o capacitate de 500 m.c., iar apa provine din patru puțuri, capacitate insuficientă pentru toate cele cinci comune. Compania de apă va asigura forarea a încă două puțuri de apă, cât și amplasarea unui rezervor nou de depozitare a apei. Pe terenul concesionat astăzi de către Consiliul Județean Companiei de Apă va începe forarea primului puț. Costurile estimative pentru un foraj sunt de 300.000 de lei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite