SERIE NEAGRĂ de ZECE meciuri FĂRĂ VICTORIE: Rapid-UTA 1-1
Meci încrâncenat pe Arena Naţională: Rapid şi UTA, aflate pe locurile 7, respectiv 10 înainte de fluierul de început, s-au confruntat pentru a doua oară în sezonul regulat de anul acesta, într-un meci contând pentru etapa a 23-a, sub privirile noului selecţioner Edi Iordănescu.
Deşi ar fi avut posibilitatea să obţină toate punctele puse în joc, Bătrâna Doamnă „reuşeşte” o SERIE NEAGRĂ de ZECE meciuri FĂRĂ VICTORIE, partida din acestă seară încheindu-se cu scorul de 1-1. Un 1-1 pentru Rapid am putea spune, având în vedere situaţia din clasament şi omul în minus al vişiniilor, care au jucat în inferioritate numerică mai bine de o repriză. Cele două echipe îşi păstrează poziţiile din clasament, însă pentru arădeni situaţia începe să se complice.
În ciuda rezultatelor proaste din ultimele nouă meciuri, încheiate fără victorie, Bătrâna Doamnă a fost însoţită la Bucureşti de sute de suporteri, cărora li s-au alăturat şi numeroşi fani ai Stelei, având în vedere că cele două galerii sunt înfrăţite.
După o primă repriză de luptă, prelungită de centralul Radu Petrescu cu 6 minute, UTA intră la pauză cu un avantaj de 1-0 şi cu un om în plus pe teren, deşi cele mai multe ocazii au fost contabilizate în dreptul gazdelor. În minutul 11, Junior Morais centrează bine de pe stânga, Bălan lovește cu capul, dar mingea nu nimereşte cadrul porţii. Două minute mai târziu, Cardoso este faultat dur de Kait, este scos de pe teren pentru îngrijiri, dar echipa medicală nu mai poate face nimic pentru a-l trimite înapoi, Laszlo Balint fiind nevoit să-l schimbe cu Roger jr. În minutul 15, un alt utist, Dima este umplut de sânge în urma unei lovituri primite de la Bălan, iar Rapidul are alte două ocazii importante în minutele 25 şi 37. În minutul 25, o minge respinsă de Shlyakov ajunge la Marzouk. Acesta preia pe piept și șutează pe lângă poartă. 12 minute mai târziu, Junior Morais centrează pe jos pentru Sefer, care trage peste poarta lui Iacob. În minutul 39 însă, Junior Morais scoate cu mâna o minge intrată în poartă, după o lovitură de cap a lui Batha. Tuşierul Ferencz Tunyogi nu vede însă că mingea a trecut de linia porţii, semnalizând doar henţul, astfel încât rapidistul vede roşu şi îşi lasă echipa în zece. Galeria Rapidului aruncă cu petarde și fumigene, cum a făcut de altfel şi cu alte ocazii în prima repriză, astfel încât executarea loviturii de la 11 metri este amânată minute bune. Partida se reia abia în minutul 44, când Ubbink execută plasat, dar Dragoş Moldovan apără. Radu Petrescu dictează însă repetarea loviturii de pedeapsă pentru că portarul Rapidului a ieşit prea repede din poartă. A doua oară, jucătorul Bătrânei Doamne trage puternic, deschide scorul şi dedică golul pentru „Utistul necunoscut”.
În inferioritate numerică, Rapidul aleargă după egalare şi o obţine
În repriza a doua, deşi se află în inferioritate numerică, Rapidul aleargă după egalare, pune mai mult suflet, joacă mai bine şi reuşeşte să dea golul de 1-1.
Imediat după reluarea jocului, Dima greşeşte, Sefer scapă spre poarta arădeană, putând să șuteze periculos. Nu o face, încetinește îi pasează lui Marzouk, care îi retrimite. Sefer centrează printre picioarele lui Shlyakov, fundașul UTA-ei deviază, iar mingea e reținută de Iacob.
În minutul 51, Miculescu reuşeşte un șut extraodinar din colțul careului, dar portarul rapidist reuşeşte să scoată balonul din vinclu. În aceeași fază, Bătrâna Doamnă ar fi putut obţine o nouă lovitură de pedeapsă, pentru că Albu îl calcă pe Batha. Nu a fost însă să fie. Nouă minute mai târziu, Goge pasează la adversar (Ubbink), care scapă singur cu portarul, trage slab pe sub Radu Moldovan, iar acelaşi Goge respinge din fața porții. În minutul 62, Vukcevic șutează din afara careului, dar portarul Rapidului respinge. Atmosfera de pe stadion se încinge, iar în minutul 66, Iacob cade, lovit cel mai probabil de monedă care vine tribune. În minutul 70, UTA-ei i se anulează un gol, pe motiv de offside. Un minut mai târziu, Rapidul ar fi putut egala, după ce Ioniță centrează în fața porții, iar Marzouk reia paralel cu linia de fund. În minutul 72, rapidiştii combină, iar Kait trage peste poartă. Golul aşteptat de gazde vine însă în minutul 76. Kait centrează din partea dreaptă, balonul ajunge la Marzouk, care egalează cu o lovitură de cap de lângă o apărare utistă mai mult decât cu capu-n nori. În minutul 80, Bătrâna Doamnă ar fi putut să întoarcă soarta meciului. Shlyakov trimite sub transversală o minge venită din corner, dar Radu Moldovan reuşeşte să respingă şi menţine egalitatea de pe tabelă.
În încheiere vă prezentăm care au fost echipele trimise pe teren de cei doi antrenori, Mihai Iosif, respectiv Laszlo Balint.
Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, Albu (R. Moise), Morais – Sefer (A. Ilie), Crepulja (Dr. Grigore), Kait, Stahl (Ioniţă) – Bălan (Goge), Marzouk. Pe bancă: Drăghia, Acuna, Dr. Grigore, R. Moise, Pănoiu, Goge, A. Ilie, Alami, Ioniță.
UTA: Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Dima, Shliakov - Vorobjovas, Batha (Ongaro) - Ubbink, Miculescu, Cardoso (Roger jr.) – Laukzemis (Dangubic). Pe bancă: Balauru, Medimorec, Erico, Baravykas, Isac, Roger jr., Dangubic, Mercioiu, Ongaro.
Partida a fost arbitrată de Radu Petrescu (la centru) / şi de Daniel Mitruţi şi Ferencz Tunyogi (la cele două tuşe).
În ceea ce-i priveşte pe observatori, aceştia au fost: Eduard Dumitrescu (FRF) şi Paul Cazan (LPF).
Foto: Arhivă