Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Provocările vieții de familie, dezbătute într-un proiect al Facultății de Științe Juridice a UVVG

Provocările vieții de familie, dezbătute într-un proiect al Facultății de Științe Juridice a UVVG
Comentează 0

„Familia în societatea  contemporană – amenințări și perspective” este tema proiectului demarat în această săptămână de Facultatea de Științe Juridice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Primul eveniment organizat în cadrul acestei campanii de conștientizare a populației și în special a tinerilor, asupra problemelor la care familia este expusă, a constat într-un workshop adresat elevilor de la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din municipiu.

„Familia, în prezent, este expusă la multiple provocări. Prin acest proiect  am urmărit dezbaterea acestora și identificarea soluțiilor, în primul rând de ordin juridic, dar și social, pentru a le contracara. Aspectele abordate sunt fundamentate pe anumite date statistice destul de îngrijorătoare:   înmulțirea divorțurilor,  creșterea gradului de abandon școlar, a delincvenței juvenile, legalizarea, în anumite state, a căsătoriilor între persoane de același sex. Toate aceste probleme reale cu care se confruntă familia, în general, sunt analizate împreună cu specialiști de la Facultatea de Științe Juridice a UVVG, cu partenerii de la Facultatea de Științe Socio-Umane, Educație Fizică și Sport a UVVG, precum și cu colaboratori externi, cadre didactice de la universități din Sibiu, Iași, Oradea, Ujgorod Ucraina și Padova, Italia. De asemenea, la acest proiect participă, în calitate de parteneri,  anumite instituții de profil precum Baroul Arad, Tribunalul Arad, Colegiul Consilierilor Juridici Arad, dar și Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad”, a declarat conf. univ. dr. Daniela Creț, inițiatorul proiectului.

Primul workshop tematic a fost organizat în incinta Campusului Universitar al UVVG, următoarele fiind programate în licee din municipiu și județ.

Dezbaterile se vor încheia cu o conferință tematică cu participare internațională, organizată în luna noiembrie, la Arad! Proiectul este finanțat de Centrul Cultural Județean Arad prin Consiliul Județean Arad și de Asociația pentru Cultură, Educație și Tineret „Vasile Goldiș Arad”.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite