Protestul transportatorilor s-a încheiat. Ce au obţinut taximetriştii
Protestul organizat de transportatori în Piaţa Victoriei, la care au luat parte aproximativ 800 de vehicule, majoritatea taximetre, s-a încheiat, în jurul orei 12.00, iar circulaţia a fost reluată. Transportatorii au renunţat la protest după ce au ajuns la un acord privind privind promovarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
UPDATE Cei circa 3.000 de taximetrişti adunaţi astăzi în faţa Guvernului pentru a protesta împotriva transportului neautorizat de persoane au reuşit să convingă Executivul să schimbe legea taximetriştilor, respectiv legea 38/2003, astfel încât şoferii Uber sau cei care practică transport de neautorizat de persoane să poată fi amendaţi de poliţişti.
„Se scoate din lege sintagma în mod permanent şi în mod repetat pentru că poliţiştii pe stradă nu pot să-i amendeze, nu pot să le ia plăcuţele de înmatriculare pe şase luni piraţilor sau să le dea amenzile maxime, nu cum prevede legea acum. Trebuie să prindă hoţul şi să–i spună: Pleacă, că te mai prind odată (...) Sub nicio formă nu pot să zic că Uber va fi interzis sau vreo altă activitate de transport, însă toată lumea care va face transport de persoane, indiferent cum, va fi atorizat, altfel nu îl va putea face. Nu poţi să faci transport virtual. Închid ochii şi ma trezesc la Constanţa”, a declarat preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu.
Taximetriştii scot în evidenţă faptul că nu îşi doresc bani sau subvenţii, ci doar ca legile privind transportul de persoane să se aplice pentru toată lumea. Potrivit protocolului încheiat între taximetrişti şi Executiv, în maximum 30 de zile legea taximetriştilor va fi modificată.
Citeste mai mult pe romaniatv.net