Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul online ”Descoperă Dunărea”, un concurs care își propune să adune idei și inițiative

Administrația Națională ”Apele Române” derulează primul proiect de responsabilizare și implicare social, inițiat de o instituție publică la nivel exclusiv online, prin intermediul rețelelor sociale specifice comunicării de acest tip (facebook).

Proiectul online ”Descoperă Dunărea”, un concurs care își propune să adune idei și inițiative
Comentează 0

Proiectul se desfășoară sub egida “Descoperă Dunărea.” Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul „Descoperă Dunărea” își propune să adune idei și inițiative.

Proiectul este construit pe trei componente:

  • Familia -  acesta se adresează copiilor școlari pentru a-i stimula și încuraja să-și petreacă timpul liber într-un mediu natural plăcut și sănătos, alături de familie, astfel rupându-se de tablete, telefoane, televizoare, re-creând un spațiu de joacă și un mediu în care își pot dovedi și dezvolta creativitatea, respectând în același timp și regulile de distanțare socială;
  • Mișcare în aer liber, implicarea socială - atunci când ajung lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, copiii pot construi din crengi, bețe, pietre, frunze sau materiale reciclabile, precum hârtie, sticlă sau plastic un tablou/operă inedită și/sau un personaj din poveste;
  • Învățarea prin joc a unor abilități digitale – astfel, ei ne vor împărtăși minunile peisagistice surprinse pe teritoriul României prin planșe, fotografii și videoclipuri  reprezentative.

Înscrierea la concurs se face pe adresa de mail  descoperadunarea@gmail.com, menționând numele autorului, vârsta, localitatea de reședința și locul unde au fost surprinse imaginile.

Imaginile vor fi postate pe pagina de Facebook ”Descoperă Dunărea”.

Primele cincizeci de imagini aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limită de înscriere la concurs este 11 septembrie.

Proiectul  “Descoperă Dunărea este inspirat de evenimentul ”Danube Art Master” inițiat de către Comisia Internaționala pentru Protecția Fluviului Dunărea și este organizat la nivelul celor zece țări dunărene și anume: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina.

            Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad susține acest proiect și se alătură tuturor celor ce vor să își exprime respectul și dragostea față de natură!

( adresă mail: dispecer.sgaar@sgaar.dam.rowater.ro și ana.vaceanu@sgaar.dam.rowater.ro )


Scrie un comentariu

trimite