Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proces simulat de către studenții Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG, în cadrul activității „Școala altfel”, la Tribunalul Arad

În cadrul activității „Școala altfel”, elevi ai claselor a XII-a din cadrul Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad au fost invitați, zilele trecute, de către Facultatea de Științe Juridice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” pentru a participa la un proces simulat de divorț susţinut de studenţii anului II, sub îndrumarea lect. univ. dr. Laviniu Ușvat, avocat și cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Juridice.

Proces simulat de către studenții Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG, în cadrul activității „Școala altfel”, la Tribunalul Arad
Comentează 0

Obiectul procesului similat l-a constituit un divorţ cu exercitarea autorităţii părinteşti asupra minorilor şi s-a desfăşurat în sala Festivă a Tribunalului Arad, în prezenţa conducerii Instituţiei, doamna judecător Silvia Nădăban, președintele instanței, a dl. conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG, studenţi şi cadre didactice, dintre care amintim: conf. univ. dr. Creţ Daniela, lect. univ. dr. Mara Teodor,  lect. univ. dr. Laviniu Ușvat.

Conf. univ. dr. Daniel Berlingher, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice a UVVG, a transmis salutul Conducerii Universităţii – prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii şi a subliniat buna colaborare şi parteneriatul dintre Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Tribunalul Arad.     

„Studenţii au activat în diversele roluri pe care participanții la un proces le au: judecător, grefier, procuror, avocați ai părților, reclamant-pârât reconvențional, pârât-reclamant reconvențional, martori. Elevii spectatori au savurat procesul derulat, care s-a apropiat foarte mult de un proces autentic cu același obiect. Studenții Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG și-au jucat foarte bine rolurile, fiecare în parte respectându-și poziția procesuală și procedura civilă reglementată. Exercițiul a fost unul reușit și a captat interesul elevilor spectatori”, a declarat lect. univ. dr. Laviniu Ușvat, avocat și cadru didactic al Facultăţii de Științe Juridice a UVVG.

Activitatea a continuat cu prezentarea unui scurt metraj, documentar, cu referire la activitatea de investigare tehnico-știintifică a locului faptei, din punct de vedere criminalistic, prezentat de comisar de poliție Alexandru Mocanu, expert criminalist, în cadrul Serviciului Criminalistic din IPJ Arad.

„Criminalistica este o știință și nu un obiect de studiu, în cadrul Științelor Juridice, având un rol foarte important în identificarea autorilor și stabilirea adevărului. Elevi prezenți la această activitate au fost impresionați de ceea ce au văzut și auzit, mai ales că activitatea a fost una bazată pe practică și mai puțin pe teorie, ceea ce le-a captat atenția. Putem concluziona că, acțiunea a fost de un real succes pentru toți cei prezenți și implicați în proiect”, a precizat comisar de poliție Alexandru Mocanu, expert criminalist în cadrul Serviciului Criminalistic din IPJ Arad.

Cu acest prilej, elevii au primit invitația de a vizita Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, cu ocazia Porților deschise, activitate ce va avea loc în luna mai.

Daniel Albu

Galerie foto (8)


Scrie un comentariu

trimite